Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Altınordu Belediyesi’nde ‘diyabet’ eğitimi

14 Kasım Dünya Diyabet Haftası Olması Nedeniyle Altınordu Belediyesi'nde Özel Bir Hastane Tarafından ‘diyabet’ Konulu Eğitim Semineri Düzenlendi.seminerin Ardından Kurumdaki Personellere Kan Şeker Ölçümü Yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2016 13:52
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2016 13:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Altınordu Belediyesi’nde ‘diyabet’ eğitimi
14 Kasım Dünya Diyabet Haftası olması nedeniyle Altınordu Belediyesi’nde özel bir hastane tarafından ’diyabet’ konulu eğitim semineri düzenlendi.
Altınordu Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen seminere Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve personeller katıldı. Aile hekimi Dr. Aygen Laçin’in konuşmacı olarak katıldığı seminerde diyabetin tanımı, çeşitleri, tanı ve tedavi yöntemleri anlatılırken, diyabetin dünya ve ülkemizdeki görülme sıklığı ile diyet ve egzersizin önemi üzerinde duruldu.
Dr. Laçin, diyabet hastalığının belirtilerinden bahsederken, "Bir kişi çok çabuk acıkıyor, aşırı su içiyor ve çok sık idrara çıkıyorsa ve bu üç bulgudan en az iki tanesi bir kişide bulunuyorsa diyabet hastası olabilir. Diyabet tanısı konulmayan hasta sayısı ise ülkemizde yüzde 50’dir" dedi.
Belediye Başkanı Engin Tekintaş ise yaptığı konuşmada, "Altınordu Belediyesi olarak özel hastanelerle sürdürdüğümüz iş birlik çerçevesinde Dr. Aygen Laçin Bey’in sunumunu birlikte dinledik. İnsan hayatı sağlıklı olduğu sürece yaptığı veya yapmaya çalıştığı işlerin kalitesi de artıyor. Bunun temel esasları da sağlık kuruluşlarında konunun uzmanı olan kişilerden dinlememiz gerekiyor. Bizde belediyemiz olarak zaman zaman bu tip etkinlikleri sürdürmeye devam edeceğiz" diye konuştu.
Spor ve beslenmenin sağlık açısından önemli olduğuna değinen Başkan Tekintaş, "Bizler inşallah bundan sonra hayatımızın bu gerçeğiyle buluşmamak içinde spor beslenme dinlenme ve standart bir hayat ölçeği içersin de yolumuza devam etmeye gayret edeceğiz. Tabi hepimizin temel sorunlardan biriside bu yemeğe başladığımız zaman bitirmeden kalkmıyoruz. Yemeği biz bitiriyoruz ama o da bizi bitiriyor. Sofra çok dolu olmazsa aç kalacağımızı hissediyoruz, sofrayı çok doldurursak yarım bırakıp kalkıyoruz. Aslında yeteri kadar yemek, yeteri kadar istirahat yeteri kadar çalışma, yeteri kadar hareket ve dolayısıyla uyku yani bunu sağlarsak problem kalmayacaktır” şeklinde konuştu.
Seminerin ardından kurumdaki personellere kan şeker ölçümü yapıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.