Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ALS Hastalarından Farkındalık Sergisi

ALS MNH Derneği, dünyada “ALS Farkındalık Ayı” olarak kabul edilen Mayıs ayında, Şişli Belediyesi’nin desteği ile ALS hastalarının fotoğraf karelerinin yer verileceği ‘aklınızdakALSın’ farkındalık sergisinde hastalığa dikkat...

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2016 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2016 11:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ALS MNH Derneği, dünyada “ALS Farkındalık Ayı” olarak kabul edilen Mayıs ayında, Şişli Belediyesi’nin desteği ile ALS hastalarının fotoğraf karelerinin yer verileceği ‘aklınızdakALSın’ farkındalık sergisinde hastalığa dikkat çekmeyi hedefliyor.
Şişli Kent Kültür Merkezi’ndeki sergi açılışı, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve ALS MNH Derneği Başkanı aynı zamanda ALS hastası olan eski Trabzonsporlu futbolcu İsmail Gökçek’in katılımı ile yapılacaktır. Sergide, ALS hastalarının fotoğraf kareleri ile farkındalık mesajları sergilenecek. 2 Mayıs Pazartesi günü saat 17.00’de açılacak olan sergi, 8 Mayıs Pazar gününe kadar açık kalacaktır. ALS-MNH Derneği, ‘Amiyotrofik Lateral Skleroz Motor Nöron Hastalığı’nın tanınmasını sağlamak ve dernek çatısı altında toplanacak maddi ve manevi yardımların hastalara köprü oluşturmak amacıyla 1 hafta boyunca Şişli Kent Kültür Merkezi’ndeki sergisini sürdürecek. Sergi tüm halka açık olacaktır.
ALS MNH Hastalığı, geçtiğimiz yıllarda yapılan “Ice Bucket Challenge” yani “Buz kovası ile meydan okuma” kampanyası ile gündeme gelip, Türkiye’de tanınmaya başlamış, ALS hastalarına ve ailelerine umut ışığı olmuştur. ALS Hastalığı güçsüzlük ile başlayan, belirtileri zaman içinde başladığı bölümden diğer uzuvlara (kol, bacak, dil ve yutak kaslarına) yayılıyor. Bütün vücutta, kaslarda erime, güçsüzlük, seğirmeler gibi nedenlerle hastanın günlük yaşam aktivitesi kısıtlanabiliyor. Hasta, bir sure sonar yataktan dahi kalkamaz hale geliyor. Hastalığın kritik dönemi, solunum kaslarının güçsüzleştiği zamandır. Solunum ve beslenme yetersizliği ortaya çıktığında ise hastanın hızlı tıbbi desteğe ihtiyacı doğuyor. Hastalığın başlangıcından itibaren hayatta kalma süresi genellikle dört-altı yıl ise de, on yıl veya daha uzun yaşayan pek çok hasta da bulunmaktadır.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.