Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Almanya’dan gelip Samsun’da zayıflamaya başladılar

Almanya’dan gelen 2 arkadaş, Opr. Dr. Muzaffer Al’a kapalı yöntemle minigastrik bypass ameliyatı olarak kilo vermeye başladı.Almanya’nın Bremen şehrinden gelen ve çok yakın iki arkadaş olan Ayla Yılmaz ve Seda Sevil, aşırı kilolarından...

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2016 09:20
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2016 09:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya’dan gelen 2 arkadaş, Opr. Dr. Muzaffer Al’a kapalı yöntemle minigastrik bypass ameliyatı olarak kilo vermeye başladı.
Almanya’nın Bremen şehrinden gelen ve çok yakın iki arkadaş olan Ayla Yılmaz ve Seda Sevil, aşırı kilolarından dolayı aynı günde Büyük Anadolu Hastanesi Çiftlik Şubesi’nde Laparaskopik Bariatrik ve Metabolik Cerrahı Opr. Dr. Muzaffer Al’a laparaskopik (kapalı) minigastrik bypass ameliyatı olarak zayıflamaya başladılar.
23 yaşında olan, evli ve 2 çocuk annesi Ayla Yılmaz ile 22 yaşındaki Seda Sevil, aşırı kilolarından dolayı yürümede ve nefes almada zorluk yaşadıklarından dolayı minigastrik bypass ameliyatı olmak için araştırma yapmaya başladılar. Yaklaşık 1 yıldır Opr. Dr. Muzaffer Al’ı ve yaptığı ameliyatları takip eden 2 arkadaş, doktorla irtibata geçerek ameliyat olmaya karar verdiler. Almanya’dan Samsun’a geldikleri gün Opr. Dr. Muzaffer Al’a ameliyat olan 2 arkadaşın sağlıklı bir şekilde ülkelerine geri döndüler.
Ameliyat öncesi 170 cm boyda ve 142 kilo olduğunu, ameliyattan bir hafta sonra da 133 kiloya kadar düştüğünü belirten Ayla Yılmaz, hedefinin 75 kiloya kadar inmek olduğunu söyledi. Yılmaz, “Ben minigastrik bypass ameliyatını kilo vermek için ve sağlıklı bir şekilde yaşamak için oldum. Birçok kez diyet yaptım fakat her defasında verdiğim kiloların fazlasını geri aldım. Doktorumuz Muzaffer Al’ı yaklaşık 1 yıldır takip ediyordum. Doktorumun yapmış olduğu ameliyatlarındaki başarılı sonuçları görerek ve aldığım olumlu bilgiler doğrultusunda ameliyata karar verdim. Almanya’dan geldiğim gün ameliyat oldum. Ameliyattan sonra 4 günde sağlıklı bir şekilde taburcu oldum. Ağrısız ve rahat bir süreç geçirdim. Doktoruma ve tüm ekibine çok teşekkür ederim. Bundan sonra zayıf ve sağlıklı olarak çocuklarımla birlikte sağlıklı bir yaşam sürmek istiyorum” dedi.
Ameliyat öncesi 130 kiloda olduğunu ve ameliyat sonrası da 125 kiloya düştüğünü ve hedefinin 65 kiloda kalmak istediğini ifade eden Seda Sevil ise, “Arkadaşımla birlikte Türkiye’ye geldik ve burada ameliyat olduk. Ameliyat olmamdaki sebep sağlıklı yaşamak, yürüyebilmek, nefes alabilmek için karar verdim. Doktorumuz Muzaffer Al’ı Ayla arkadaşımız takip ediyordu ve onun sayesinde inşallah daha iyi günlere kavuşacağız” diye konuştu.
2 arkadaşın sağlık durumları hakkında bilgi veren Opr. Dr. Muzaffer Al, “Her iki hastamızda morbid obezite yani aşırı şişmanlık vardı. Pek çok kez diyet yapmışlar fakat başarılı olamamışlar. Uzun zamandır beni ve ameliyatlarımı takip ettikleri, bu nedenle geldiklerini beyan ettiler. Obez hastaların pek çok sorunlarını onlarda yaşamaktaydı. Minigastrik bypass ameliyatını gerekli hazırlıklardan sonra her iki hastaya aynı günde laparaskopik minigastrik bypass operasyonu uyguladık ve ameliyattan sonra her iki hastayı sağlıklı şekilde Almanya ya uğurladık. Obezite ciddi ve önemli bir hastalık. Obezlerin yapılan çalışmalarda yüzde 98 oranında diyetle kilo veremedikleri tespit edilmiştir. Kalp damar hastalığı, şeker hastalığı, uyku apnesi, yüksek tansiyon, hormonal bozukluklar, karaciğer yağlanması, bazı organ kanserleri yani meme, bağırsak, yumurtalık gibi eklem ve diz problemleri daha fazla görülmektedir. Aynı zamanda obezite hastanın yaşam kalitesini bozan, depresyon yapan ve sosyal içe kapanıklılık oluşturan bir hastalıktır. Günümüzde obezite ameliyatları kapalı yöntemle ve güvenli bir şekilde uygulanabilmektedir” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.