Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alkan: “Cildinize Muhakkak Nefes Aldırın”

Güzellik Uzmanı Derya Alkan cilt sağlığına dair açıklamalarda bulundu.Acvit Kozmetik Güzellik Uzmanı Derya Alkan cilt sağlığına dair açıklamalarda bulundu. Alkan, “Günlük yaşantımızda serbest radikaller cildimizdeki gözenekleri kapatarak...

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2016 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2016 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Güzellik Uzmanı Derya Alkan cilt sağlığına dair açıklamalarda bulundu.
Acvit Kozmetik Güzellik Uzmanı Derya Alkan cilt sağlığına dair açıklamalarda bulundu. Alkan, “Günlük yaşantımızda serbest radikaller cildimizdeki gözenekleri kapatarak nefes almasını engellemektedir. İnsan cildi de canlı gibi, insan gibi nefes almakta ve kendisini yenilemektedir. Kendisini yenilemek için devamlı mücadele eden vücut nefes aldığı sürece yenileme ve değişim işlemini gerçekleştirebilmektedir. İnsan nefes aldığı müddetçe yaşamını ikame ettirebilmektedir. Cildimizde temiz ve pürüzsüz olabilmesi, yani sağlıklı olabilmesi için cilt hücrelerinin nefes alması şarttır. Gün içinde yapılan makyajlar ve serbest radikaller cilt hücrelerini tamamen kapatmaktadır. Kapanan gözenekler işlevini yapamaz hale gelmesinden dolayı, hele de bu şekilde uykuya daldığımızda cildimiz kusmalar yapmaktadır. Bu kusma akne, sivilce, kırışıklık şeklinde görülmektedir” dedi.
“CİLT, GECE UYUYUNCA KENDİSİNİ YENİLEMEYE GEÇER”
Derya Alkan, uyumadan önce muhakkak cildimize nefes aldırmak gerektiğini söyleyerek ”Cilt akşam 22:00 ile 24:00 saatleri, yani uyku moduna geçtiğinde kendisini daha hızlı yenilemektedir. Onun için her akşam yüz bölgemizde oluşan makyaj ve serbest radikalleri temizlememiz gerekmektedir. Bu şekilde ana cildimize kavuştuğumuzda cilt nefes alıp kendini yenileyerek, değişime uğratmaktadır. Aksi takdirde kırışıklıklar, akneler, sivilceler oluşmaktadır.Mesela sıcak suyla duş aldığımızda vücudumuzda rahatlama ve gevşeme oluştuğunu hepimiz biliriz. Bu vücudumuzdaki serbest radikallerin temizlenip, hücrelerin nefes almasından kaynaklanmaktadır” şeklinde konuştu. Makyajın artık kadınların bir parçası olduğunu dile getiren Alkan, “17’li yaşlardan makyaj yapmayanlarla, makyaj yapanlar arasında cilt olarak çok büyük farklar olduğunu görmekteyiz. Makyaj yapanların ciltlerinde daha çabuk deformasyonlar oluştuğunu gözlemlemekteyiz” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.