Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alerjik hastalıklarda körlük riski

Memorial Diyarbakır Hastanesi Göz Hastalıkları Bölümünden Op. Dr. Belgin Ekmekçiler, Keratokonus Ve Tedavi Yöntemleri Hakkında Bilgi Verdi.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2016 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2016 10:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Alerjik hastalıklarda körlük riski
Uzmanlar, alerjik hastalıkların keratokonusu tetiklediğini bunun da görme kaybına neden olabileceğini bildirdi.
Memorial Diyarbakır Hastanesi Göz Hastalıkları Bölümü’nden Op. Dr. Belgin Ekmekçiler keratokonus ve tedavi yöntemleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Keratokonus hastalığının bölgede çok sık görülen bir hastalık olduğunu belirten Op. Dr. Ekmekçiler, alerjik hastalıkların çocukluk yaşta iyi tedavi edilemediği zaman keratokonusa neden olduğunu söyledi. Keratokonus ile hastanın görmesinin bozulduğuna hatta körlüğe neden olabileceğine dikkat çeken Op. Dr. Ekmekçiler, "Bu durum nakillere kadar götüren bir sürece götürüyor hastayı. Keratokonus özellikle 12-13 yaş civarında başlayan ve 35-40 yaşına kadar gittikçe artan hastanın görmesini bozan ciddi bir hastalıktır. Hastalık, çocuklarımızda gözlük takma ihtiyacı ile başlıyor ve gün geçtikçe sürekli gözlük numarasında değişiklik ortaya çıkıyor. Astigmatta artma sürekli olduğu zaman bizim bu hastalıktan şüphelenmemize sebep oluyor. Tanısı oldukça kolay bir hastalık, sadece topografi dediğimiz bir cihazla hastalığın tanısını koyabiliyoruz. Önemli olan keratokonusta geç kalmamak. Erken tanı ve tedavisi mümkün olan bir hastalık" dedi.
"Işın tedavisinde başarı oranı yüzde 90"
Son 4-5 yıldır halk arasında ışın tedavisi olarak bilinen crosslinking tedavisini uyguladıklarını ifade eden Op. Dr. Ekmekçiler, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Kolay bir tedavi yöntemi bir saat süren tedavide hastanın gözüne ışın tedavisi dediğimiz, ilaçla beraber tedavi uyguluyoruz. Yüzde 90 hastalığı durdurabiliyoruz. Tedavide geç kalınırsa, hasta artık gözlük de taksa artık görmüyor, bir metreye iki metreye düşen görmelerimiz oluyor ve bu çocuklarımıza nakil yapmamız gerekiyor. En önemlisi, çocuğumuzda başlayan bir görme bozukluğu var ve sürekli gözlük numaraları değişiyorsa o zaman keratokonustan şüphelenip bir topografi cihazında fotoğrafını çektirmek en güzeli, erken teşhisten sonra crosslinking tedavisi ile başarımız oldukça yüksek."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.