Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alanya’da "Obezite Ve Kalıcı Kilo Kontrolü" Semineri

Günümüzde hızla artış gösteren en önemli hastalıklardan biri olarak kabul gören obezite, Alanya’da "Obezite ve kalıcı kilo kontrolü" konulu seminerle halka anlatıldı.Alanya Belediyesi’nin ev sahipliğinde Alanya Kültür Merkezi’nde...

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2015 17:08
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2015 17:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Günümüzde hızla artış gösteren en önemli hastalıklardan biri olarak kabul gören obezite, Alanya’da "Obezite ve kalıcı kilo kontrolü" konulu seminerle halka anlatıldı.
Alanya Belediyesi’nin ev sahipliğinde Alanya Kültür Merkezi’nde gerçekleşen seminere Memorial Sağlık Grubu Antalya Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alihan Gürkan ve Alanya Belediyesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Şule Yavuz Demir’in de konuşmacı olarak katıldı. Seminerde ilk olarak konuşan beslenme ve diyet uzmanı Şule Yavuz Demir, sağlıksız beslenme, obezite ile sağlıksız kilo alımlarının günlük hayata ve sağlığa olan etkileri hakkında katılımcılara bilgi verdi. Bu konuşmaların ardından kürsüye davet edilen Prof. Dr. Alihan Gürkan ise katılımcılara obezite, obezitenin neden olduğu kronik hastalıklar, obezitenin cerrahi tedavisi ve sağlıklı kilo kontrolü hakkında bilgiler verdi.
Obezitenin ciddi sağlık sorunlarına yol açacağını belirten doktor Alihan Gürkan, “Dünyada 15 yaş üstü yaklaşık 2.3 milyar erişkin kilolu bulunuyor. Bunların 700 milyon kişinin ise obez, yani aşırı kilolu. 5 yaşın altında 20 milyon çocuğun da obezite tehdidi ile karşı karşıya. Türkiye’de de durumun farklı değil” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.