Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akupunktur Ve Oruç

Medical Park Samsun Tıp Merkezi Anesteziyoloji Ve Reanimasyon Ve Medikal Akupunktur Uzmanı Dr. Ayşegül Elbir Şahin “akupunktur Ve Oruç” Hakkında Bilgi Verdi.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2016 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2016 15:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Akupunktur Ve Oruç
Anesteziyoloji ve Reanimasyon ve Medikal Akupunktur Uzmanı Dr. Ayşegül Elbir Şahin, akupunktur tedavisinde vücuda herhangi bir madde verilmediği için oruç tutanların da rahatlıkla yaptırabilecekleri bir tedavi olduğunu söyledi.
Medical Park Samsun Tıp Merkezi Anesteziyoloji ve Reanimasyon ve Medikal Akupunktur Uzmanı Dr. Ayşegül Elbir Şahin “Akupunktur ve Oruç” hakkında bilgi verdi. Dr. Şahin “Birçok hastalığın tedavisinde uygulanan ve bedenin enerji dengesini koruyan, bağışıklık sistemini güçlendiren, vücutta var olan kimya laboratuvarını harekete geçiren akupunktur tedavisi Ramazan döneminde de orucunuzu bozmadan tedavi imkanı sunuyor” dedi.
Akupunktur iğnelerinde ilaç bulunmadığını söyleyen Uzm. Dr. Ayşegül Elbir Şahin “Akupunktur tedavisinde vücudunuza herhangi bir madde verilmediği için oruç tutanların da rahatlıkla yaptırabilecekleri bir tedavidir. Akupunktur iğnelerinde ilaç bulunmamaktadır. Vücudumuzdaki özel noktalar iğneler vasıtasıyla uyarılarak hedeflenen etki oluşturulmaktadır. Vücudun beslenmesi veya gıdalandırılması söz konusu olmadığı için oruca engel değildir. Akupunktur tedavisinin oruca engel olmadığı Diyanet İşleri tarafından da kabul edilmektedir” diye konuştu.
Akupunktur tedavisinin oruca engel olmadığını söyleyen Dr. Şahin “Akupunktur tedavisi oruca engel olmadığı gibi hastalık ya da başka nedenlerle oruç tutmakta problem yaşayan hastalara da destek olmaktadır. Oruç nedeniyle açlığa bağlı baş ağrısı çeken, migren atakları yaşayan; mide problemleri nedeniyle şişkinlik, ağrı, reflü şikayetleri olan; halsizlik çeken; sigarasızlık nedeniyle yoksunluk belirtileri gösteren ve bu nedenlerle oruç tutamayan hastalar da akupunktur tedavisinden faydalanmaktadırlar” şeklinde konuştu.
Anesteziyoloji ve Reanimasyon ve Medikal Akupunktur Uzmanı Dr. Ayşegül Elbir Şahin şu bilgileri verdi: “Akupunkturun kan şekerini dengeleyici özelliği sayesinde şeker hastalığı olanlar da orucunu daha rahat tutabilmektedirler. Yine vücut ağrıları nedeniyle ilaç kullanmak istemeyen ya da orucunu bozmak istemeyen hastalar akupunktur tedavisinden faydalanabilmektedirler. Bebeklik döneminden itibaren her yaş grubunda uygulanan akupunktur tedavisinin, eğitim almış doktorlar tarafından uygulandığında hiçbir yan etkisi yoktur.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.