Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akupunktur ile 5 ayda 22 kilo verdi

Altı ay önce Özel Ümit Hastanesi Akupunktur Ünitesi’ne gelmeden önce 120 kilo olan Abdil Güven 5 ayda 22 kilo vererek 98 kiloya düştü ve halen kilo vermeye devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2017 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2017 10:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Altı ay önce Özel Ümit Hastanesi Akupunktur Ünitesi’ne gelmeden önce 120 kilo olan Abdil Güven 5 ayda 22 kilo vererek 98 kiloya düştü ve halen kilo vermeye devam ediyor.

Asker emeklisi Abdil Güven çalışma hayatı sona erince hızla kilo almaya başladı 100, 105, 110 derken 120 kilo olan ve bunun sonucunda hareket kısıtlılıkları yaşamaya başlayan Güven, durumdan rahatsız olunca soluğu Akupunktur Ünitesi Kurucusu anestezi ve reanimasyon Uzm. Dr. Emelnur Güney’in yanında aldı. Akupunkturist Emelnur Güney ile akupunktur ve elektrolipoliz seanslarına başlayan Abdil Güven, 5 aylık sürede toplam 12 seans akupunktur uygulanarak 22 kilo verdi.

Hedefinin 80’li rakamlara ulaşmak olduğunu ifade eden Abdil Güven, “Akupunkturdan aldığım destekle yaşam enerjim yükseldi. Karbonhidratları hayatımdan çıkarıp düzenli bir şekilde spora başladım, sağlıklı beslenmeyi hedefledik. Bunda tabii eşimin de desteğini gördüm. Bu arada aile desteği önemli, eşim, benimle birlikte 7-8 kilo verdi” diye konuştu. 5 aylık süreçte hiç açlık hissetmediğini anlatan Güven, “Akupunkturdan sonra acıkma diye bir duygu yaşamadım” dedi. Sağlıklı beslenme ile yağ oranının ciddi anlamda azaldığını ve böylece 98 kilo olmasına karşın çok daha genç göründüğünü ifade eden Abdil Güven, “Yeni bir araba alsam bu kadar mutlu olmazdık. Şu an 58, 60 bedenlerden 50, 52 bedenlere kadar indim. Yağ oranım 19’dan 12’ye indi, eskiden 2, 3 şınav çekemezken şimdilerde 25, 30 şınav çekiyorum” şeklinde konuştu.

Sağlıklı yaşam koçluğu

Abdil Güven’in kilo verme sürecinden söz eden Özel Ümit Hastanesi Doktoru Anestezi ve Reanimasyonuzm Akupunkturist Emelnur Güney ise şunları aktardı:

“Bu bir süreç tedavisi. Hastayla birebir yakın görüşmeler çok önemli. Orada ben bir yaşam koçu olarak olaya yaklaşıyorum. Sağlıklı beslenme için gereken püf noktalarıyla kişiye bilgi veriyor ve akupunktur uyguluyorum. Akupunktur tedavisi kişiye; insülin seviyesi, kan şekeri dengesi, hormonal denge, tiroid bezleri dengesi, midenin asit salınımı dengesi, onun dışında kişisel ve ruhsal anlamda da irade, sabır, cesaret gibi dengeler sağlıyor. İştah azalıyor, susama ve metabolizma artıyor. Yaşam enerjisi yükseldiğinden kararını sağlıklı bir bedende gerçekleştirebilecek güce sahip olarak spor yapabiliyor. Akupunktur denge tedavisi olduğu gibi ayrıca sağlıklı bir beden için gereken vücudumuzun merkezi ana mekanizmalarını da güçlendiriyor. Bunlar vücudumuzun genel enerji dengesi, bağışıklık sistemi, otonom sinir sistemi, nörolojik sistemler. Bu ana çekirdek mekanizmalar güçlendiğinde vücudumuz kilo vermek çok daha uygun bir yörüngeye giriyor. Akupunktur sağlıklı bir beden ortamı sağladığından bu ortamda kilo vermek kolay hale geliyor."

Yaşam tarzı değişmeli

Kişinin akupunktur ile zayıflamaktan öte yaşam tarzını değiştirmesine yardımcı olduklarını kaydeden Güney, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kişinin yaşam tarzını değiştirerek sağlıklı olarak zayıflaması bu konudaki ilk hedefimiz. Bu konularda gerekli bilgileri veriyor, düzenli aralıklarla beden analizlerimizi yapıyor ve akupunktur uyguluyoruz. Kulak ve vücut akupunkturu uygulayıp bölgesel incelme için özel bir Akupunktur şekli olan elektrolipoliz uyguluyoruz. Elektrolipoliz ile yağ yıkımını gerçekleştirirken kasların da motor kasılım gücünü arttırabiliyoruz"

Abdil Güven’in halen 22 kilo verdiğini ve takip ve tedavisinin devam ettiğini belirten Özel Ümit Hastanesi doktoru anestezi ve reanimasyon uzmanı Akupunkturist Emelnur Güney, dengeli ve sağlıklı bir biçimde kilo verme konusunda hedefledikleri kiloya ulaşmak için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.