Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aksaray’da reçetesiz antibiyotik satılmıyor

Aksaray’da, Sağlık Bakanlığı tarafından iki yıl önce yürürlüğe giren akılcı ilaç kullanımı sayesinde bilinçsiz ilaç kullanımının önüne geçiliyor. Bilinçsiz ilaç kullanımın önüne geçmek için artık eczacılar reçetesiz antibiyotik...

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2016 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2016 16:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aksaray’da, Sağlık Bakanlığı tarafından iki yıl önce yürürlüğe giren akılcı ilaç kullanımı sayesinde bilinçsiz ilaç kullanımının önüne geçiliyor. Bilinçsiz ilaç kullanımın önüne geçmek için artık eczacılar reçetesiz antibiyotik satamıyor.
Son iki yıl içerisinde yürürlüğe giren bir uygulama ile bilinçsiz ilaç kullanımının önüne geçildiğini belirten 34. Bölge. Aksaray - Kırşehir Eczacılar Odası Saymanı Eczacı Gürhan Vaz, “Türk Eczacılar Birliği ve odalarıyla beraber çalışılan Sağlık Bakanlığının yürüttüğü bir proje. Akılcı ilaç kullanımı ve bunun en önemli ayağı da antibiyotikler. Antibiyotikler çok gereksiz bir şekilde kullanılmaya başlanmıştı. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı tarafından iki senedir antibiyotiklerin reçetesiz eczanelerden teminine yasak konulmuştur. Hastalarımız gerekli gördüğü zamanda antibiyotikler ihtiyaç dâhilinde, doktor tarafından reçetelendirip eczacılarımızın danışmanlığında kullanması gerekmektedir. Biz bu konuda da hastalarımızdan duyarlı olmalarını talep ediyoruz. Özellikle nöbetlerde çok sıkıntılar yaşıyoruz. Bazen eczanelerden reçetesiz antibiyotik alınabiliyordu. Artık hiçbir şekilde reçetesiz antibiyotik satılmayacak. Antibiyotikler artık haklı bir gerekçeyle reçetesiz satılmayacak” dedi.
Eczanede ilaç almak için gelen vatandaş Hacı Ömer Şahin, “Bence doktordan reçeteli alsınlar. Eczacıları sıkıntılı duruma sokmasınlar. Doktora gidip, reçeteyi alsınlar. Reçeteyle geçerli olabilir. Eczacıları zor durumda bırakmasınlar” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.