Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aile boyu obezite ameliyatı oldular

Almanya’nın Berlin şehrinde yaşayan Kara Ailesi’nin tüm fertleri, İzmir’de geçirdikleri obezite ameliyatlarıyla sağlığına kavuştu. Doç. Dr. Serdar Kaçar tarafından gerçekleştirilen mide küçültme ameliyatlarıyla aynı aileden 4 kişi...

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2016 10:28
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2016 10:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya’nın Berlin şehrinde yaşayan Kara Ailesi’nin tüm fertleri, İzmir’de geçirdikleri obezite ameliyatlarıyla sağlığına kavuştu. Doç. Dr. Serdar Kaçar tarafından gerçekleştirilen mide küçültme ameliyatlarıyla aynı aileden 4 kişi şifa buldu. Önce ailenin en küçüğü Emel (18), ardından ağabeyleri Tolğa (21) ve Kaan (20) ve son olarak anneleri Vildan ameliyat oldu.
Gurbetçi Kara ailesi, aşırı kiloları nedeniyle sağlıkları bozulunca şifa bulmak için İzmir’e geldi. Genel Cerrahi Uzmanı Doç.Dr. Serdar Kaçar’a muayene olan aile fertleri, kısa aralıklarla ameliyat olmak istediklerini söylediler. Dr. Kaçar, ilk olarak Kara Ailesinin en küçük ferdi 18 yaşındaki Emel’i ameliyata aldı. Özel Gazi Hastanesi’nde gerçekleştirilen mide küçültme operasyonun ardından kardeşlerinin zayıfladığını gören ağabeyleri de ameliyat kararı verdi. Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde okuyan 153 kiloya ulaşan Tolga (21) ve avukatlık eğitimi alan 140 kilo ağırlığındaki Kaan (20), Kurban Bayramı’ndan önce aynı gün ameliyata alındı. Bir kaç gün sonra ise şeker, tansiyon ve kolestrol hastalıkları nedeniyle sağlığı iyice bozulan anneleri Vildan Kara Dr. Kaçar tarafından başarılı bir ameliyatla midesi küçültüldü.
"Düzensiz beslenme nedeniyle kilo aldık"
Kendisi ve çocukları için bir çok zayıflama yöntemini denemelerine rağmen başarılı olamadıklarını ve mide küçültme ameliyatının gerekli hale geldiğini anlatan Vildan Kara, "Ailecek Berlin’de yaşıyoruz. Düzensiz beslenme nedeniyle çocuklarım aşırı kilo aldı. Diyet ve spora rağmen kilolarını veremediler. Obezite ameliyatı olmasaydık ailecek sağlığımız daha da kötüye gidecekti. Ameliyatlarımızı başarıyla gerçekleştiren Serdar Hocama teşekkür ediyorum. Türkiye’de sağlığımıza kavuştuk” dedi.
Aile dayanışması
Obezite hastalarında diyabet, hipertansiyon gibi yandaş hastalıkların geliştiğini belirten Doç.Dr. Serdar Kaçar, şunları söyledi:
“Spor, diyet veya ilaç tedavisiyle önüne geçilemeyen obezite tedavisinde, mide küçültme ameliyatları hastaların sağlıklarına kavuşmasında günümüzün en etkili ameliyat yöntemidir. Almanya’dan gelen ailenin fertlerinin sağlıkları aşırı kiloları nedeniyle kötü bir seyir izliyordu. Aile fertleri dayanışma içerisinde birlikte ameliyat olmaya karar verdiler. Ameliyat kararında aile fertleri ve yakınlarının kararları da önemli rol oynamaktadır. Ama tabiki ameliyat olacak kişinin ameliyata karar vermesi, daha da önemlisi operasyondan sonra sağlığı için gerekli kurallara uyması önem taşımaktadır.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.