Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde bir ilk daha gerçekleşti

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Doktorlarından Op. Dr. Serdar Boztekin Tarafından Safra Kesesi Kanseri Ameliyatı Kapalı Yöntemle Yapıldı

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2016 10:09
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2016 10:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde bir ilk daha gerçekleşti
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Servisinde görev yapan Op. Dr. Serdar Boztekin tarafından, hastane bünyesinde bir ilke imza atılarak safra kesesi kanseri ameliyatı kapalı olarak yapıldı.
Ameliyatı gerçekleştiren Dr. Boztekin, safra kesesi kanseri nadir görülen, ama çok hızlı ilerleyen kanser türlerinden olduğunu ve genellikle 55-70 yaşları arasında kadınlarda daha sık görüldüğünü ifade etti. Safra kesesi ameliyatı uygulanacak hastalarda ameliyat öncesi değerlendirmede çok titiz davranılması gerektiğine değinen Dr. Boztekin “Safra kesesi kanser şüphesi olan hasta E.Y.’e ameliyat öncesi tüm radyolojik tetkikler çekildi. Hastamız daha önce 3 kez tekrarlayan göbek fıtığı ameliyatı geçirdiği için açık ameliyattan sonra gelişebilecek komplikasyon riskini en aza indirgemek için kapalı ameliyatı tercih ettik. Hastamızın ameliyat sonrası 4. günde şifa ile taburcusu yapılmış olup belirli aralıklarla kontrole gelmesi önerildi” dedi.
Başarılı bir ameliyat geçiren hasta E.Y. ise şunları söyledi:
“Ameliyattan önce doktorumuz ve diğer ekip arkadaşları beni bilgilendirerek rahatlattı. Ama yine de korkuyordum. Ameliyattan sonra bu kadar hızlı iyileşip, ayağa kalkacağımı beklemiyordum. Ameliyatımda emeği geçen çalışanlara ve size çok teşekkür ederim. Allah hem onlardan hem de bu teknolojik imkanları Afyon’a sağlayan yetkililerden razı olsun.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.