Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AEAH’de Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Oksijen Tedavisi ünitesi açılıyor

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi(AEAH), Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Oksijen Tedavisi Ünitesi’nin 20 Eylül 2016 tarihinde hasta kabulüne başlayacağı bildirildi.AEAH, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği’nin girişimleri ve Sağlık Bakanlığı’nın...

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2016 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2016 11:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AEAH’de Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Oksijen Tedavisi ünitesi açılıyor
Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi(AEAH), Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Oksijen Tedavisi Ünitesi’nin 20 Eylül 2016 tarihinde hasta kabulüne başlayacağı bildirildi.
AEAH, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği’nin girişimleri ve Sağlık Bakanlığı’nın teşvik ve destekleri ile kamuda ilk kez Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Oksijen Tedavisi Ünitesi’nin hizmete gireceği belirtildi.
20 Eylül 2016 tarihinde hizmete girecek ünitede, 1 sualtı hekimliği ve hiperbarik tıp uzmanı, 2 basınç odası operatörü, 3 hemşire, 1 sekreter ve 1 temizlik personeli görev yapacak.
AEAH Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp Uzmanı Uzm. Dr. Furkan Yıldırım, hiperbarik oksijen tedavisinde kapalı bir basınç odası içine alınan hastanın aralıklarla yüzde 100 oksijen soluması esasına dayanan modern ve bilimsel bir tedavi yöntemi olduğunu belirtti.
Uzmn Dr. Yıldırım oksijen tedavisinin uygulandığı durumları ise şöyle sıraladı: “ Şofben ve sobalardan kaynaklanan kazalarda görülen karbon monoksit zehirlenmeleri, trafik kazaları veya başka nedenlerle ortaya çıkan ezilme, parçalı kırıklar, organ kopmaları, deprem gibi afetlerde karşılaşılabilen yaralanmaların, gazlı gangren gibi yaşamı ve uzvu tehdit eden ciddi enfeksiyonların, şeker hastalığının bir komplikasyonu olan diyabetik ayak kangreni, damar hastalıklarına bağlı iyileşmeyen yaraların, uzun yıllar süren kemik iltihapları, radyasyon nekrozlarının, beyin absesinin, kemiğin idiopatik aseptik nekrozunun, ani işitme ve görme kayıpları gibi ciddi, kimi zaman organı ve yaşamı tehlike altına sokan hastalıkların tedavisinde kullanılıyor.”
Basınç odası ile uygulanan tedavide olumlu yol katedilen hastalıklara sürekli yenilerinin eklendiğine değinen Uzmn.Dr. Yıldırım, buna eş oranda tedavi bekleyen hastaların da sayısının giderek arttığını ifade etti.
Yıldırım, “Antalya’nın 650 km.lik eşsiz kıyılarında yer alan dalış noktaları, sualtı zenginliği sayesinde dalış tutkunlarının da gözdesi olmuştur. Profesyonel dalgıç raporlarının verilmesinde ve 40 metreyi aşan profesyonel dalışlarda mutlaka Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp Uzmanının bulunması gerekir. Bununla beraber dalış merkezlerinde sık gözlemlenen dekompresyon hastalığı, dalışa bağlı arteryal gaz embolisi vb. hastalıklarda hiperbarik oksijen tedavisi primer tedavi yöntemidir. Hastalar acil olarak mutlaka en yakın basınç odası bulunan sağlık merkezine sevk edilmelidir” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.