Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ablasının böbreği ile hayata tutundu

Elazığ’da 2 böbreği iflas eden 34 yaşındaki Meral Şeker, ablasından nakledilen böbrek sayesinde hayata tutundu.Elazığ’da yaşayan 34 yaşındaki 2 çocuk annesi Meral Şeker, 2 yıl önce yüksek tansiyon şikayetiyle hastaneye başvurdu. Hastanede...

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2016 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2016 13:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ablasının böbreği ile hayata tutundu
Elazığ’da 2 böbreği iflas eden 34 yaşındaki Meral Şeker, ablasından nakledilen böbrek sayesinde hayata tutundu.
Elazığ’da yaşayan 34 yaşındaki 2 çocuk annesi Meral Şeker, 2 yıl önce yüksek tansiyon şikayetiyle hastaneye başvurdu. Hastanede yapılan kan tahlilleri sonucu kreatin değerlerinin yüksek olduğu tespit edilen Şeker, Fırat Üniversitesi Hastanesine yönlendirildi. Nefroloji bölümünde yapılan tahliller sonucunda Şeker’de böbrek yetmezliği olduğu ortaya çıkan Şeker, haftada 3 gün diyalize girerek hayata tutunmaya çalıştı.
Ablasının böbreği canına can kattı
Diyaliz tedavisi sürerken 2 çocuk annesi Meral Şeker’e, 47 yaşındaki ablası Hayriye Yağız böbreğinin birini vermek istedi. Yapılan tahliller sonucunda 2 çocuk annesi Yağız’ın böbreğinin uyumlu olduğunun belirlenmesi üzerine Fırat Üniversitesi Organ Nakil Merkezinde operasyon yapıldı. 2 saat süren operasyonla hayata tutunan Şeker, “Ablam canıma, can kattı” dedi.
2014 yılının ağustos ayında yüksek tansiyon şikayetiyle hastaneye başvurduğunu belirten Meral Şeker, “Başvurduğum hastanede yapılan tahliller sonucunda böbrek yetmezliği olduğu tespit edildi. O süreden sonra ilaç kullanmaya başladım. Belli bir süreden sonra ilaçlar yetmemeye başladı. 2016 yılının şubat ayında hastaneye aylık kontrollerime gittiğim zaman kreatinin ve üre değerlerinin baya bir yükseldiğini öğrendim. İlaç tedavisi yapıldı ama değerler düşmedi. Doktorum bana, diyalize girmem gerektiğini söyledi. Boynuma bir katater takıldı ve bu kataterle 5 aya yakın bir diyaliz gördüm" diye konuştu.
"İçimde ablamın parçasını hissediyorum"
Nisan ayında organ nakline başvuru yaptığını dile getiren Şeker, "Organ nakli başvurusu yaptığımda yanımda eşim, ağabeyim ve kız kardeşim vardı. Ağabeyimle değerlerimiz neredeyse birebirdi. Ağabeyim çevrenin ve eşinin etkisiyle ameliyata bir gün kala nakilden vazgeçti. Daha sonra işlemleri yeniden başlatmak zorunda kaldık. İkinci etapta bana can veren ablamı çağırdım. Ablamla tahlillerimizi devam ettirdik. Tahliller sonucu ameliyatımız gerçekleşti ve ablam canıma can kattı. Ablam benim bugünü yaşamama sebep olan insandır. Ablamın bana verdiği böbrek ile eşim ve çocuklarımı bana tekrar verdi, beni hayata döndürdü. Ablam canıma can kattı. İçimde ablamın o parçasını hissediyorum ve ben şu anda o böbrekle yaşıyorum. Biz ablamla aynı karındaydık ve şimdi aynı böbreği taşıyoruz" ifadelerinde bulundu.
"Kardeşime böbreğimi verdiğim için mutluyum"
Kardeşinin 2014 yılından beri böbrek hastası olduğunu aktaran Hayriye Yağız ise, şunları kaydetti:
“Kardeşimin hastalık süresi içerisinde çok üzülüyordum ve ne yapabilirim diye düşünüyordum. 2016 yılında kardeşimin böbreği tamamıyla yetmemeye başladı. Kardeşim beni aradı, ’Abla bana böbreğini verir misin’ dedi ve bende hiç tereddüt etmeden kardeşimin yanına geldim. Tahliller yaptık ve tahliller sonucunda böbreğimin birini kardeşime verdim ve şuan çok mutluyum.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.