Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

9 Yaşındaki Çocuğun Böbreğinden 10 Mm Taş Cıktı

TRABZON (İHA) – Trabzon’da şiddetli ağrı ile acile getirilen 9 yaşındaki çocuğun böbreğindeki 10 mm’lik taş, başarılı bir operasyonla alındı.Şiddetli ağrı ile acile getirilen ve böbreğinde taş olduğu tespit edilen 9 yaşındaki...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2016 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2016 11:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TRABZON (İHA) – Trabzon’da şiddetli ağrı ile acile getirilen 9 yaşındaki çocuğun böbreğindeki 10 mm’lik taş, başarılı bir operasyonla alındı.
Şiddetli ağrı ile acile getirilen ve böbreğinde taş olduğu tespit edilen 9 yaşındaki Yiğit Efe Fettahoğlu, Medicalpark Karadeniz Hastanesi’nde yapılan başarılı bir operasyon sonucu sağlığına kavuştu. Operasyonla ilgili bilgi veren Medicalpark Karadeniz Hastanesi Üroloji Uzmanı Doktor Hasan Turgut, “Hasta bize şiddetli sol yan ağrısı ve idrarda kanama şikayetiyle acil servisimize başvurdu. Yapılan tetkiklerde 9 yaşında erkek hastada sol böbrekten kanala düşmüş ve üst seviyede yaklaşık 10 mm çapında bir taş tespit edildi. Şiddetli ağrı ve kanama nedeniyle operasyon kararı aldık. Ultra ince endoskopik aletlerle kapalı yöntemle lazer taş kırma kullanılarak hastamız ameliyat edilerek ertesi gün hastamız taburcu edildi” dedi.
Doktor Cavga, “Üriner sistem taşları tüm dünyada oldukça yaygın olarak gözlenmekle beraber ülkemizde de taş hastalığı oldukça sık görülmektedir. Taş hastalıkları 20-40’lı yaşlarda daha sık görülmekle beraber bebeklik dahil her yaş grubunda görülebilir. Özellikle küçük yaşlarda görülen taş hastalıkları dikkatle incelenmeli ve taş analizine göre hastada metabolik hastalık araştırması yapılmalıdır. Erişkinlerde olduğu gibi çocukluk çağında oluşan taşlar için taşın yerine, boyutuna göre ESWL (taş kırma), mini perkutan nefrolitotomi, mini URS gibi tedavi seçenekleri mevcut olup hasta için en uygun yöntem seçilerek tedavi planlanmalıdır” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.