Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

9-15 Mart Pulmoner Rehabilitasyon Haftası

Eskişehir Halk Sağlığı Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Şube Müdürü Dr. Aslı Melek Zeytin, 9-15 Mart 2015 Tarihleri Arasında Kutlanan Pulmoner Rehabilitasyon Haftası Nedeniyle Basın Açıklaması Yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2015 17:52
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2015 17:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
9-15 Mart Pulmoner Rehabilitasyon Haftası
Eskişehir Halk Sağlığı Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Şube Müdürü Dr. Aslı Melek Zeytin, 9-15 Mart 2015 tarihleri arasında kutlanan Pulmoner Rehabilitasyon Haftası nedeniyle basın açıklaması yayımladı.
Pulmoner Rehabilitasyon Haftası’nın, hekimlerin ve toplumun farkındalığının artması, bilgilendirilmeleri ve güncel gelişmelerin paylaşılması amacıyla tüm dünyada ve ülkede kutlandığından bahseden Dr. Zeytin, bu yıl 9-15 Mart 2015 tarihleri arasında tüm yurtta GARD Türkiye (Kronik Havayolu Hastalıkları Önleme ve Kontrol Programı), Türk Toraks Derneği ve Sağlık Bakanlığı ile birlikte konu ile ilgili çeşitli etkinlikler yapılması planlandığını belirtti.
Kronik solunum hastalıklarının tıbbi tedavisinin standart bir bileşeni olarak kabul edilen pulmoner rehabilitasyon hakkında bilgi veren Dr. Zeytin, “Pulmoner rehabilitasyon, kronik solunum hastalarının fiziksel ve psikolojik durumlarını düzeltmeyi ve sağlığı iyileştirmeyi hedefleyen, hasta değerlendirmesini takiben bireysel olarak belirlenen egzersiz eğitimi, davranış değişikliği ve hasta eğitimi gibi yaklaşımları içeren kapsamlı uygulamalar bütünüdür” diye belirtti.
Kronik akciğer hastalarına hitaben uyarıda bulunan Dr. Zeytin, şunları kaydetti:
“Kronik akciğer hastalığından dolayı nefes darlığı, çabuk yorulma ve güçsüzlük hissediyorsanız, günlük aktivitelerinizi yapmakta güçlük çekiyorsanız değerlendirme için göğüs hastalıkları uzmanına başvurduktan sonra pulmoner rehabilitasyon programlarından yararlanmalısınız.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.