Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

86 yaşında bacağını ve kalbini geri kazandı

Oturduğu yerden kalkmaya çalışırken bir bacağını hissetmeyen ve ağrılara dayanamayan 86 yaşında 3 çocuk annesi Naciye Baydar, yapılan operasyonla hem bacağın hem de kalp sağlığını geri kazandı.86 yaşında 3 çocuk annesi olan Naciye...

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2016 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2016 13:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Oturduğu yerden kalkmaya çalışırken bir bacağını hissetmeyen ve ağrılara dayanamayan 86 yaşında 3 çocuk annesi Naciye Baydar, yapılan operasyonla hem bacağın hem de kalp sağlığını geri kazandı.
86 yaşında 3 çocuk annesi olan Naciye Baydar, bir akşam evinde örgü örerken oturduğu yerden kalkmak istedi fakat sol ayağını hissetmediğini fark etti. Ardından ayağında sancı şeklinde ağrılar başlayan Baydar, koltuğundan kalkmaya çalıştığında ayağının tutmadığını ve boşlukta sallandığını gördü. Felç olduğunu sanan 86 yaşındaki Naciye Baydar, ağrıları dayanılmaz hale gelmeye başlayınca kızına haber verdi.
Naciye Baydar’ın kızı Gülçin Baydar, annesinin evine gelirken hemen ambulans çağırdı. Naciye Baydar’a kaldırıldığı hastanedeki doktorlar herhangi bir müdahale yapamayınca, kızı Gülçin Baydar annesini Memorial Antalya Hastanesi’ne götürmeye karar verdi. Memorial Antalya Hastanesi’nde geç kalındığını, sol bacağın kesilme ihtimali olduğunu, daha önce kalp ameliyatı geçirdiğinden durumun ciddi olduğunu ancak anjiyo yapılarak damarın açılıp tedavinin başarıyla tamamlanabileceği anlatıldı.
Açık ameliyat yerine girişimsel işlemle yeniden hayata döndü
Uzm. Dr. Günay, Baydar’ı muayene ettiğinde şikayetin sol bacak damarında meydana gelen ani tıkanıklık nedeniyle olduğunu görmesi üzeribe hasta hemen anjiyo laboratuvarına alınarak girişimsel kardiyolojik işlemlere başlandı. 2 saat süren anjiyo sonrasında bacak damarındaki tıkanık açıldı.
Uz. Dr. Günay, "Naciye Hanım’ın 86 yaşında olması bizim için büyük bir risk faktörüydü. Hastaya açık ameliyat yapılsaydı riski çok daha artacaktı. Sıklıkla karşılaştığımız bu rahatsızlıkları girişimsel işlemlerle çözerek hastalarımıza konfor sağlıyoruz. Naciye Baydar için de riski daha az olan bu yöntemi tercih ederek, hem hastamızın bacağını hem de kendisini kurtarmış olduk" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.