Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

65 Yaşındaki Hastaya Ayak Bilek Protezi Takıldı

Özel Eskişehir TSG Anadolu Hastanesi Ortopedi Ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Mehmet Taşkoparan, 65 yaşındaki hastaya ayak bilek protezi takarak, normal yaşantısını sürdürebilmesini sağladıklarını söyledi.Dünyada olduğu gibi Türkiye’de...

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2016 10:12
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2016 10:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Özel Eskişehir TSG Anadolu Hastanesi Ortopedi Ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Mehmet Taşkoparan, 65 yaşındaki hastaya ayak bilek protezi takarak, normal yaşantısını sürdürebilmesini sağladıklarını söyledi.
Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ayak bileği protezi yeni kullanılmaya başlandı. Uzman hekimler tarafından yapılan protez, uyum sağladığı durumda hastalar normal yaşamlarını sürdürebiliyor. Eskişehir’de bulunan 65 yaşındaki Emine Eryürük, kireçlenme sorunu ile ilgili gittiği hastanede, ayak bileğinin dondurulması gerektiği söylendi. Ancak Özel Eskişehir TSG Anadolu Hastanesi’nde Ortopedi Ve Travmatoloji Uzmanı olan Op. Dr. Mehmet Taşkoparan’a gelen hastaya bilek protezi uygulandı. Yapılan uygulama ile hastanın normal yaşamını sürdürebileceği belirtildi.
Konuyla ilgili konuşan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Mehmet Taşkoparan, hastanın sol ayak bileği kireçlenmesi nedeniyle total sol ayak bileği protez ameliyatı olduğunu söyledi. Daha önce aynı ameliyatı birçok kez gerçekleştirdiğini, fakat Eskişehir Özel Tsg Anadolu hastanede ilk defa yapıldığını ifade eden Taşkoparan, “Hasta ayak bileğinde ağrı şikâyeti ile geldi. Daha önce kırık nedeniyle opere olmuş. Başka bir merkezde ayak bileğini donduralım denmiş. Ayak bileğini dondurmak burada bir tedavi yöntemi, ama bu tedavide eklem hareketsiz kalıyor. Eklem hareketsiz kaldığı için de diğer eklemlere daha fazla yük biniyor ve o eklemlerde problemler yaşanıyor. Bu operasyon başarılı olursa, hastamız hareketli bir ayak bileğine sahip olacak. Sonunda hastamız normal günlük hayatına devam edecek. Diğer türlü ayak bileğini dondurduğumuz zaman ayak bileği hareket etmeyecek. Doğal olarak da hayatında kısıtlamalara neden olacaktır. Başarı oranı kalça veya diz protezlerinin ilk yapıldığı dönemlerdeki, revüzyon sistemleri de yok. Gelişime açık bir ameliyat türüdür. Bundan başarısız olursa klasik yöntem olan ve günümüzde bu tür hastalık için herkesin uyguladığı dondurma ameliyatı yapılabilir. Ameliyat sonrası üç hafta protezli tarafa tam yük verilmiyor, daha sonra yavaş yavaş vücut ağırlığı veriliyor. Tam olarak iyileşme diğer protez ameliyatlarında olduğu gibi 3 ayı bulabilir” ifadelerini kullandı.
Öte yandan Op. Dr. Mehmet Taşkoparan, kilonun da iyileşme sürecine etkisi olduğunu belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.