Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

51 yaşındaki kadın karaciğer nakli bekliyor

Isparta’da şiddetli karın ağrısı ve karın bölgesindeki şişlik nedeniyle 8 yıl önce hastaneye giden kadına siroz teşhisi konuldu. Hastalık nedeniyle durumu gün geçtikçe kötüleşen ve yataktan çıkamaz hale gelen 51 yaşındaki kadın...

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2017 10:53
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2017 10:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
51 yaşındaki kadın karaciğer nakli bekliyor

Isparta’da şiddetli karın ağrısı ve karın bölgesindeki şişlik nedeniyle 8 yıl önce hastaneye giden kadına siroz teşhisi konuldu. Hastalık nedeniyle durumu gün geçtikçe kötüleşen ve yataktan çıkamaz hale gelen 51 yaşındaki kadın karaciğer nakli bekliyor.

Isparta’da 8 yıl önce rahatsızlanarak hastaneye giden ve siroz teşhisi konulan 51 yaşındaki Şehriban Altuntaş’a doktorlar 3 yıl önce organ nakli olması gerektiğini söyledi. Aynı zamanda diyabet hastası olan Altuntaş’ın ailesi, karaciğer nakli için başvuruda bulundu. Bu sırada hasta kadınının çocukları annelerine organ uyumsuzluğu nedeniyle karaciğer veremedi. Eşi Yüksel Altuntaş’dan da diyabet hastası olduğu için nakil yapılamadı. Hastalığı son evreye gelen ve durumu gün geçtikçe kötüye giden Şehriban Altuntaş’ın şimdi tek isteği sağlığına kavuşmayı sağlayacak karaciğerin bulunması.

Tek isteği organ nakli

Şehriban Altuntaş, 8 yıl önce kendisine siroz teşhisi konulduğunu belirterek, "Hastanede kaldım. Tedavi gördüm. Beş yıl önce de nakil olmam gerektiği söylendi. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesine başvurduk. Ama bir şey çıkmadı. Hastalık nedeniyle sürekli karnım ağrıyor. Halsizlik oluyor. Başım sürekli dönüyor. Ev işlerini bir yıldır beyim yapıyor. Yemek bile yapamıyorum. Nakil olmak istiyorum. El gibi yaşamak istiyorum. Sağlıklı olmak istiyorum. Hayırseverlerden bağış bekliyorum. Devlet büyüklerimden bu konuda yardım bekliyorum. Yaşamak istiyorum" dedi.

"Naim Süleymanoğlu’na bulundu bize de bulunur"

32 yıllık eşinin gözünün önünde her geçen gün kötüye gitmesini çaresizlikle izleyen Yüksel Altuntaş da, "Eşim siroz hastası. Nakile ihtiyacı var. Cumhurbaşkanım devreye girdi. Naim Süleymanoğlu’na uygun karaciğer bulundu. İnşallah Cumhurbaşkanım bize de elini uzatır. Biz de buluruz" dedi. Eşinin gün geçtikçe eriyip gittiğini belirten Altuntaş, "Gittikçe kilo kaybediyor. O eridikçe ben de eriyorum. Hayat arkadaşım. Benim için çok zor. Büyüklerimden yardım bekliyorum. Günüm eşime bakmakla geçiyor. Dışarı çıkamıyorum. Ev işlerini ben yapıyorum. Nakil olmasın istiyorum. Onun benimle gezmesini, yürümesini istiyorum. Dışarı çıkamadıkça ben üzülüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımdan, Başbakanımdan yardım bekliyorum" diye konuştu.

Çocuklarının karaciğerlerini annelerine vermek istediklerini aktaran Altuntaş, ancak organ uyumu olmadığı için nakil yapılamadığını kendisinin de diyabet hastası olmasından ötürü eşine karaciğerini veremediğini sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.