Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

45 günlük bebekten 300 gram kist alındı

Mersin’de dünyaya gelen Muhammed Ali Adakoğu adlı bebeğin karın boşluğundan, henüz 45 günlükken yapılan laparoskopik (kapalı) ameliyatla kola kutusu büyüklüğünde, 10 santim uzunluğunda ve 300 gram ağırlığında kist çıkarıldı. Medical...

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2016 11:21
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2016 11:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mersin’de dünyaya gelen Muhammed Ali Adakoğu adlı bebeğin karın boşluğundan, henüz 45 günlükken yapılan laparoskopik (kapalı) ameliyatla kola kutusu büyüklüğünde, 10 santim uzunluğunda ve 300 gram ağırlığında kist çıkarıldı. Medical Park Tarsus Hastanesi’nde Çocuk Cerrahisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Cemal Parlakgümüş tarafından gerçekleştirilen operasyonda, bebeğin su ve kasık fıtığı ameliyatları da yapıldı.
Mersin’in merkez Mezitli ilçesinde yaşayan Umut-Belkız Adakoğlu çiftinin 3’üncü çocuğu olan Muhammed Ali, Medical Park Tarsus Hastanesi’nde 1 Temmuz’da dünyaya geldi. Minik bebeğin muayenesini yapan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Hatice Kaleli Babaoğlu, su fıtığı ve kasık fıtığı belirledi. Muhammed Ali’nin fıtık ameliyatı ileri bir tarihe planlandı. Ancak yaklaşık bir ay sonra bebeğin sık sık kusmaya başlaması, annesinin dikkatini çekti. Anne Belkız Adakoğlu, bebeğini hemen hastaneye getirdi.
Ultrasonda görüldü
Muhammed Ali’yi yeniden muayene eden Uzm. Dr. Hatice Kaleli Babaoğlu sıra dışı bir durum olduğunu anlayınca ultrason çektirdi. Ultrason sonuçlarında, bebeğin karın boşluğunda hızla bir kistin geliştiği görüldü. Bunun üzerine Küçük Muhammed Ali, henüz 45 günlükken Çocuk Cerrahisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Cemal Parlakgümüş tarafından ameliyata alındı. Laparoskopik yöntemle (kapalı) yapılan ameliyatla, 10 santim uzunluğunda, kola kutusu büyüklüğünde ve 300 gram ağırlığındaki kist çıkarıldı. Ameliyatta, minik çocuğun su fıtığı ve kasık fıtığı ameliyatları da yapıldı.
"Kötü huylu tümöre dönüşebilir"
Yrd. Doç. Dr. Cemal Parlakgümüş, operasyonla ilgili şu bilgileri verdi: “Bu türden bir kist, çocuk cerrahisinde nadir görülen bir durumdur. Mezenter adı verilen bağırsakların kan ve lenf damarlarını barındıran yağlı bir dokunun içinde bulundukları için mezenter kisti adı verilmektedir. Bu kistler genellikle gerilemezler, büyüme gösterebilirler. Barsak tıkanıklıklarına yol açabilirler. Kötü huylu tümörlere de dönüşebilirler. Tanı konulduktan sonra çıkarılmaları gerekir. Bu hastada biz bebeğin göbek bölgesinden 1 santim delik açarak laparoskopik yöntemle kisti çıkardık. 1 günde taburcu ettik.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.