Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

35 Yıl Sonra Kızının Sesini Duydu

İzmir Üniversitesi Hastanesi’nde Koklear Implant operasyonu geçiren Pınar Aslan, 35 yıl sonra işitme cihazı olmadan yeniden duymaya başladı. Son olarak kızının doğduğunda ağlama sesini duyduğunu kaydeden Aslan, “Kızımın ‘anne beni...

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2016 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2016 12:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
35 Yıl Sonra Kızının Sesini Duydu
İzmir Üniversitesi Hastanesi’nde Koklear Implant operasyonu geçiren Pınar Aslan, 35 yıl sonra işitme cihazı olmadan yeniden duymaya başladı. Son olarak kızının doğduğunda ağlama sesini duyduğunu kaydeden Aslan, “Kızımın ‘anne beni duyuyorsun’ çığlığı adeta implantımda çınladı. Hayata yeniden başlamış gibi hissediyorum” dedi.
İzmir’de 35 yıldır orta kulak çökmesi nedeniyle işitme kaybı yaşayan Pınar Aslan’ın duyma problemi ameliyatla sona erdi. Geçirdiği Koklear Implant operasyonu ile kulak içine sabit, kulak dışına takıp çıkarılabilen bir aparat yerleştirilen Aslan’ın, kısa bir süre sonra normale yakın duyma elde edeceği kaydedildi.
"BROŞÜRDE GÖRDÜ, HAYATA DÖNDÜ
Koklear implant ameliyatı ile sağlığına kavuşan Pınar Aslan, “Çocukken yaşadığım orta kulak çökmesi nedeniyle yıllardır işitme problemi yaşıyordum. Zaman geçtikçe daha da arttı ve günlük hayatımda büyük zorluklar yaşamaya başladım. Sol kulağım hiç duymazken, sağ kulağım işitme cihazıyla bile sesleri ayırt edemez hale geldi. Çevremdeki insanlarla iletişim kuramıyordum. Yüzleri bana dönük değilse dudak okuyamıyor, onları anlayamıyordum. Gördüğüm bir broşür ile yaşadığım problemin İzmir Üniversitesi Hastanesi’nde çözülebildiğini öğrendim. İzmir Üniversitesi Hastanesi KBB uzmanı Prof. Dr. Murat Cem Miman’ın yaptığı ameliyatın ardından yaşadığım mutluluğu tahmin bile edemezsiniz.
"HAYATIMDAKİ EN GÜZEL ÇIĞLIKTI"
Yeniden duymanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Pınar Aslan, şunları söyledi: “Çevremdeki sesleri duymak ve insanları anlamak çok güzel bir duygu. Rahatsızlığımı bilmeden ‘beni duymuyor musun?’ şeklinde eleştirilmek beni üzüyordu. Şimdi insanların yüzüne bakmadan rahatlıkla seslerini duyabiliyorum ve çok mutluyum. Elimden alınan hayatın bana yeniden verildiğini düşünüyorum. Ameliyat ile yeniden doğdum. İşime ve hayatıma daha sıkı sarıldım. Kızımın sesini doğduğunda ağlarken duymuştum. Ardından hızla işitme kaybı yaşadığım için sesini bir daha duyamadım. Ameliyattan sonra kızımın ‘anne beni duyuyor musun?’ çığlığı hayatımdaki en güzel çığlıktı. Sesi hala implantımda çınlıyor. Benim durumumda olan herkes rahatsızlığının tedavisini iyice araştırsın. Mutlaka bir çözüm yolu bulacaklardır."
"HEPİMİZ MUTLUYUZ"
İzmir Üniversitesi Hastanesi Kulak, Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Murat Cem Miman da, “Pınar Hanım sonradan gelişen ve ilerleyen işitme kaybına sahip bir hastamız. Sol kulakta neredeyse tama yakın, sağ kulakta ise işitme cihazıyla yarar sağlamayacak hale gelen bir işitme kaybı söz konusuydu. Artık anlayış kaybı da başlamıştı. Bir süre sonra hiç duymaz ve işitmez hale gelecekti. Biyonik kulak ameliyatını gerektiren bir durum ortaya çıkmıştı. Pınar Hanım’ın sol kulağına Koklear Implant operasyonu gerçekleştirdik. Ameliyattan 3 hafta sonra ise implantın dış parçası takıldı. 6 hafta sonra cihazın denemesi yapıldı ve duyma işlevinin yerine gelmeye başladığını gördük. Pınar Hanım artık hiç duymayan sol kulağı ile duymaya başladı. Hastamız mutlu, biz de mutluyuz” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.