Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

26. Ulusal Türk Ortopedi ve Travmatoloji Kongresi

Türk Ortopedi Ve Travmatoloji Birliği Derneği’nin Düzenlediği 26. Ulusal Türk Ortopedi Ve Travmatoloji Kongresi’nde Konuşan Sosyal Güvenlik Kurumu (sgk) Başkan Yardımcısı Op. Dr. Orhan Koç, "biz Sosyal Güvenlik Kurumu Olarak Koruyucu Sağlık Hizmetlerini Önemsiyoruz, Bunu Finanse Ediyoruz" Dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2016 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2016 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
26. Ulusal Türk Ortopedi ve Travmatoloji Kongresi
Türk Ortopeti ve Travmatoloji Birliği Derneği’nin düzenlediği 26. Ulusal Türk Ortopedi ve Travmatoloji Kongresi’nde konuşan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı Op. Dr. Orhan Koç, "Biz Sosyal Güvenlik Kurumu olarak koruyucu sağlık hizmetlerini önemsiyoruz, bunu finanse ediyoruz" dedi.
26. Ulusal Türk Ortopedi ve Travmatoloji Kongresi Serik’in Belek turizm bölgesinde SGK Başkan Yardımcısı Op. Dr. Orhan Koç, Türk Ortopeti ve Travmatoloji Birliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Başbozkurt, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Kongre Genel Sekreteri Doç. Dr. Halil Yalçın Yüksel, Kongre Başkanı Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Biçimoğlu’nun katılımıyla başladı.
SGK Başkan Yardımcısı Op. Dr. Koç, Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde ve Sosyal Güvenlik Reformu hakkında bilgi verdi. Bütün vakaların hızlı iyileştirilebilmesi hakkında konuşan Op. Dr. Koç, "Son 10 yılı değerlendirdiğimizde Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde ve Sosyal Güvenlik Reformu ile birlikte değerlendirdiğimizde aslında bütün vakalarda hızlı iyileştirme süreçlerinde hızlı iyileştiğimizi fark edebiliyoruz. Ortopedi vakası üzerinden nereden nereye geldiğimizin bilimsel bir çıktısı vardır. Şimdi artık diyoruz ki bu yetmez, her ne kadar hastayı 3-4 günde taburcu ediyorsak bile bu hastanın iyileşme sürecini nasıl kısaltabiliriz? Konforunu nasıl artırabiliriz? Bunları burada konuşuyoruz. Geri ödemenin de aslında bu süreçleri hızlandırdığını biliyoruz. Ama özellikle Sosyal Güvenlik Kurumu’nun geri ödeme sisteminde paket ödemiş olması sizin bu iyileştirme sürecini de hızlandırmış olabilir. Kaliteyi ne kadar artırdı onu tartışmamız lazım" dedi.
"Koruyucu hekimliği önemsiyoruz"
Ulusal Türk Ortopedi ve Travmatoloji Kongresi’nde SGK ile çalışma gurubu oluşturup değerlendirme yapmak istediklerini ve koruyucu hekimliği önemsediklerini ifade eden Op. Dr. Koç, "Biz bu oturumdan sonra Sosyal Güvenlik Kurumu ile buradaki çalışma grubu ile oturup karşılıklı değerlendirmeyi çok isteriz. Birey odaklı, vaka odaklı, hasta odaklı sistemin tümünü gözden geçirmek, yapılması gerekenleri planlamak, bunu bir eylem planı ile hayata geçirmek çok önemli. Buradan edindiğimiz intiba şu, hakikaten biz bunu yapabiliriz noktasında mıyız? Çünkü son 16 yıldır bu konu gündemde olan bir konu. Bizim hastanelerde hem fiziki alt yapımız, koğuş tipi bir hastane yapılanması, kişi başı müracaatlar, hekim başı düşen hasta sayısı, poliklinikteki sıklıklar, geri ödeme modelleri, bizde buna Sosyal Güvenlik Kurumu olarak nasıl katkı sağlayabiliriz buna bakarız. Sistem şu anda hasta değerlendirmesi, ameliyat esnasında hekim değerlendirmesi, beraberinde evde sağlıkla entegre edilip hastayı taburcu etme, hastanın takip edilmesi gibi bütün alt yapı hazır. Hatta bir ötesi daha var, sağlıklı yaşam merkezi. Daha önceden duyduğumuzda Sağlıklı yaşam merkezinde Sağlık Bakanlığı ne yapacak? Herkes aynı şeyi yapıyor diyordu. Ama öyle değil. Şimdi ne kalıyor? Beraber bunları yapılandırmamız kalıyor. Biz Sosyal Güvenlik Kurumu olarak koruyucu sağlık hizmetlerini, tedavi edici hizmetleri, rehabilitasyon hizmetlerini, evde sağlık, evde bakım hizmetlerini finanse ediyoruz. Ancak bir şeyde dikkat etmemiz gerekiyor. Türkiye’de son 2 yılda özel sektör ve üniversitelerde atroplasti (Dizde artrite bağlı ciddi ağrısı olan hastalarda ağrıyı azaltmak ve yaşam kalitesini arttırmak için yapılan bir ameliyat) ile ilgili rakamlar sabit duruyorken hem mali hem de sayı açısından Sağlık Bakanlığı’nda bunun ciddi anlamda arttığını özellikle malzemeli işlemlere yöneliş olduğunu çok net görüyoruz. Bu bir ihtiyaçtır. Sağlık Bakanlığı karşılıyordur. Doğrudur. Ama burada biraz üzerinde durarak acaba yapmamamız gereken ya da yaptıklarımız var mıdır gündemde tutmayı ve bilimsel anlamda bunu değerlendirmeyi, elimizdeki bütün verileri paylaşmaya hazırız. Onların üzerinde analiz yapabiliriz. Onları nasıl finanse edebiliriz. Biz mevcut kaynağımızı hastanın almış olduğu sağlık hizmetinin kalitesini artırmayı her zaman hedef olarak belirlediğimiz gibi bundan sonraki süreçte de erken iyileşme, hızlı iyileşme süreçlerini hem ortopedi hem değer vakalar için önemsediğimiz tekrar bildirmek istiyorum. Çıktılarla birlikte 2017 için bir eylem planı yapalım ve beraber çalışalım diyorum" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.