Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2,5 Yaşındaki Asya’nın Sağlık Durumu Ciddiyetini Koruyor

İstiklal Caddesi’nde yaşanan terör saldırısında ağır yaralanan 2,5 yaşındaki Asya Başaran’ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu, annesinin ise durumunun iyi olduğu öğrenildi.Beyoğlu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği,...

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2016 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2016 16:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstiklal Caddesi’nde yaşanan terör saldırısında ağır yaralanan 2,5 yaşındaki Asya Başaran’ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu, annesinin ise durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Beyoğlu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, İstiklal Caddesi’nde 4 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda yaralanan ve çeşitli hastanelerde tedavileri süren vatandaşların sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada saldırıda ağır yaralanan ve Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavisi süren 2,5 yaşındaki Asya Başaran’ın durumunun ciddiyetini koruduğu ifade edildi. Minik Asya’nın 38 yaşındaki annesinin sağlık durumunun ise iyi olduğu öğrenildi.
MİNİK ASYA’NIN DURUMU CİDDİYETİNİ KORUYOR
Yapılan açıklamada, “Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi görmekte olan hastalarımız; 2,5 yaşındaki çocuk hastamız A.B. ameliyat sonrası beyin cerrahisi ve göz klinikleri tarafından takip edilmekte olup, hastanın çocuk yoğun bakımda tedavisi devam etmektedir. Çocuk hastamızın annesi 38 yaşındaki  Ç.B. yoğun bakımdaki tedavisi sona ermiş olup, genel cerrahi servisinde takip edilmektedir” ifadesine yer verildi.
Açıklamada Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’n tedavisi süren diğer 4 hastanın sağlık durumuyla ilgili ise, Türkmenistan vatandaşı olan 23 yaşındaki hastamız F.N. yoğun bakımda takip ve tedavisi devam etmektedir. Genel durumu biraz daha düzeldiğinde kol kırığı nedeniyle ortopedi bölümünce ameliyatı planlanmaktadır. Genel Cerrahi kliniğince ameliyat edilen ve yoğun bakımdaki tedavisi sona eren 35 yaşındaki hastamız B.M. genel durumu daha iyi olması nedeniyle servise alınmış olup, genel cerrahi kliniğinde tedavisi devam etmektedir. Ayak bileği yaralanması nedeniyle yatırılan 33 yaşındaki hastamız Z.B.’nin ortopedi kliniğinde takip ve tedavisi devam etmektedir. Türkmenistan vatandaşı olan 28 yaşındaki hastamız F.B yumuşak doku yaralanması nedeniyle ameliyat edilmiş olup, plastik cerrahi servisinde takip ve tedavisi devam etmektedir” denildi.
Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavileri süren 2 kişinin sağlık durumuyla ilgili ise, “Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi görmekte olan hastalarımız; 16 yaşındaki hastamız B.G. ameliyat edilmiş olup, genel cerrahi kliniğinde tedavisi devam etmektedir. 37 yaşındaki hastamız H.C.’nin tedavisi tamamlanmak üzere olup, bugün itibariyle ayaktan tedavisi devam etmek üzere taburcu edilmesi planlanmaktadır” ifadesine yer verildi.
Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi:
“Özel bir hastanemizde tedavi görmekte olan hastamız T.B. olay günü kırık nedeniyle ameliyat edilmiş olup, genel durumu iyi,hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Taksim’de meydana gelen menfur saldırı sonucu hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz. Ülkemizde bir daha böyle saldırıların yaşanmaması dileğiyle, halen hastanelerimizde tedavi görmekte olan hastalarımıza acil şifalar dileriz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.