Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2 Günlük Kalp Hastası Bebek Ambulans Uçakla İstanbul’a Sevk Edildi

Gaziantep’te doğuştan kalp damarları ters olan 2 günlük bebek, ambulans uçakla İstanbul’a sevk edildi.Gaziantep Medicalpark Hastanesi’nde 2 gün önce dünyaya gelen minik bebeğin kalp damarlarının doğuştan ters olduğu tespit edildi. Doktorlar,...

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2016 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2016 17:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziantep’te doğuştan kalp damarları ters olan 2 günlük bebek, ambulans uçakla İstanbul’a sevk edildi.
Gaziantep Medicalpark Hastanesi’nde 2 gün önce dünyaya gelen minik bebeğin kalp damarlarının doğuştan ters olduğu tespit edildi. Doktorlar, morarma ve solunum sıkıntısı yaşayan minik bebeğin cerrahi müdahale için İstanbul’a sevk edilmesi kararını verdi. Hatice ve Erkan Kırtan çiftinin ikinci çocuğu olarak dünyaya gelen Yasin isimli erkek bebeğin İstanbul’daki Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp Ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne nakli için Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü devreye girdi. Minik bebek için Sağlık Bakanlığı’ndan istenen ambulans uçak bugün Gaziantep Havalimanı’na indi. Ambulansla , Gaziantep Havalimanına getirilen bebek sağlık görevlilerince ambulans uçağa konuldu. Hayati tehlikesi bulunan kalp hastası bebek ameliyat edilmek üzere İstanbul’a gönderildi.
Bebeğin hayati tehlikesi bulunduğu için bir an önce cerrahi müdahale gerektiğini belirten Medilcalpark Hastanesi Neonatoloji Uzmanı Dr. Mustafa Yıldırım, “Hastamızın doğum sonrası morarma ve solunum sıkıntısı vardı, aynı gün doğuştan kalp hastalığı teşhisi konuldu. Kalpten çıkan büyük damarların yerlerinin ters olduğu görüldü. Cerrahi düzeltme işlemi yapılacak. Bu cerrahi işlem Gaziantep’te yapılmıyor. Bebeğimiz ameliyat için İstanbul’daki Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp Ve Damar Cerrahisi Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’ne gidecek. Hastamızın sağlık durumu ciddiyetini koruduğu için, uçak ambulansla sevk ediyoruz’’ dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.