Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

1951 Antalya Güzeli, Kalp Piliyle Yaşama Tutundu

1951 yılında Antalya güzeli seçilen Perihan Yaltırık, Medical Park Antalya Kalp Hastanesi’nde takılan kalp piliyle yaşama tutundu.1951 yılında Antalya güzeli seçilen 85 yaşındaki Perihan Yaltırık’a Medical Park Antalya Kalp Hastanesi’nde...

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2016 11:29
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2016 11:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
1951 yılında Antalya güzeli seçilen Perihan Yaltırık, Medical Park Antalya Kalp Hastanesi’nde takılan kalp piliyle yaşama tutundu.
1951 yılında Antalya güzeli seçilen 85 yaşındaki Perihan Yaltırık’a Medical Park Antalya Kalp Hastanesi’nde kalp pili takıldı. Operasyonu gerçekleştiren Medical Park Antalya Kalp Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. İsmail Ateş, "İleri yaşı ve olumsuz medikal süreçleri nedeniyle kalp ameliyatı olamayan hastamıza, 3 kablolu kalp pili takılarak kalp performansını arttırdık" dedi.
"PİL TAKILIR TAKILMAZ DEĞİŞİKLİKLERİ HİSSETMEYE BAŞLADIM"
Akciğer ve kalp yetmezliği teşhisi konulan 85 yaşındaki Perihan Yaltrık, takılan kalp piliyle yaşadığı sıkıntıların sona erdiğini ve akciğerdeki yetmezliğin de pil sayesinde sona erdiğini belirtti. Kalp pili takılır takılmaz iyileşme yönündeki birçok değişikliği hemen hissettiğini söyleyen Perihan Yaltırık, "Nefes almamdan tutun, unutkanlığıma kadar pek çok rahatsızlığım düzeldi. Çok şükür rahatsızlıklarım sona erdi" şeklinde konuştu.
"YAŞI NEDENİYLE AMELİYAT OLAMADI"
Perihan Yaltrık’ın, kalp yetmezliği ve mitral kapakta kaçak nedeniyle takiplerinde olan bir hasta olduğunu belirten Medical Park Antalya Kalp Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. İsmail Ateş, "Hastamız sık sık, nefes darlığı, akciğerde su toplaması gibi nedenlerle hastaneye yatırılarak tedavileri yapılmıştır. Son zamanlarda şikayetleri artan ve kişisel ihtiyaçlarını bile karşılayamayacak duruma gelen hastamıza yaşı nedeniyle kalp ameliyatı yapılamamıştır" dedi.
KALP PERFORMANSINDA ARTIŞ
Perihan Yaltırık’a yapılan değerlendirmeler sonunda kalp yetmezliği ve kapak hastalıklarında takılan 3 kablolu kalp pilinin faydalı olabileceğinin öngörüldüğünü söyleyen Uzm. Dr. İsmail Ateş, "1-2 gün hazırlık aşamasından sonra hastamıza 3 kablolu kalp pili takıldı. İşlem sonrasında kalp performansında yüzde 20 ila 30 düzelme olurken, 4. derece olan kaçak 2 dereceye düştü" ifadelerini kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.