Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

19 yıllık gelinine böbreğini vererek çifte bayram yaşattı

Antalya’nın Demre ilçesinde yaşayan 70 yaşındaki Mehmet Koç, 2 yıldır böbrek yetmezliği yaşayan 19 yıllık gelinine böbreğini vererek çifte bayram yaşattı.Demre’de 19 yıl önce Erol Koç ile dünya evine giren Fatma Koç, 2 yıl önce...

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2016 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2016 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya’nın Demre ilçesinde yaşayan 70 yaşındaki Mehmet Koç, 2 yıldır böbrek yetmezliği yaşayan 19 yıllık gelinine böbreğini vererek çifte bayram yaşattı.
Demre’de 19 yıl önce Erol Koç ile dünya evine giren Fatma Koç, 2 yıl önce böbrek rahatsızlığı nedeniyle hastaneye başvurdu. Fatma Koç’a doktorlar tarafından böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. 2 yıldır çeşitli hastanelerde aldığı tedavilere sonuç alamayan Fatma Koç’un rahatsızlıkları giderek artmaya devam etti. Bunun üzerine gelininin rahatsızlığı karşısında duyarsız kalamayan 70 yaşındaki kayınbabası ve kayınvalidesi gelinlerine böbreklerini bağışlamak istedi.
Yapılan tenkitler sonucunda Mehmet Koç’un böbrekleri, gelini 45 yaşındaki Fatma Koç’a uyumlu çıktı. Bayramdan önce Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde gerçekleştirilen operasyonla Mehmet Koç’un bir böbreği gelini 2 çocuk annesi Fatma Koç’a nakledildi. Nakil sonrası Mehmet Koç, “Gelinime böbreğimizi hem eşim hem de kendim canı gönülden vermek istedik. Yapılan tahliller sonucunda benim böbreklerim uyumlu çıktı. Bizde oğlan gelin ayrımı yok. Şuanda ikimizde çok iyiyiz, çok mutluyuz” dedi.
45 yaşındaki Fatma Koç ise tedavi sürecinde sıkıntılı günlerden geçtiklerini belirterek şöyle konuştu:
“Bana böbreklerini veren kayınbabama sürekli dua ediyorum. Ülkemizde böbrek rahatsızlığı ciddi bir sorun. Canlı verici bulmak çok zor olduğunu biliyorum. Şuan kendimi çok iyi hissediyorum. Bu bayram çifte bayram yaşadım” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.