Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

16 Yaşındaki Kızın Midesinden 190 Gram Taş Çıktı

Özel Eskişehir TSG Anadolu Hastanesi’ne mide ağrısı ile başvuran 16 yaşındaki genç kızın midesinde bulunan 15 santimetre boyunda, 190 gram ağırlığındaki taş, yapılan başarılı operasyon sonrasında çıkarıldı.Ağrılarından dolayı...

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2016 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2016 12:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Özel Eskişehir TSG Anadolu Hastanesi’ne mide ağrısı ile başvuran 16 yaşındaki genç kızın midesinde bulunan 15 santimetre boyunda, 190 gram ağırlığındaki taş, yapılan başarılı operasyon sonrasında çıkarıldı.
Ağrılarından dolayı yaklaşık 15 gün önce başka bir hastanede apandisit ameliyatı olan 16 yaşında ki S.A., ağrılarından kurtulamadı. Midesindeki ağrılarının şiddetlenmesi üzerine Özel Eskişehir TSG Anadolu Hastanesi’ne gelen genç kız, Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Pala tarafından muayene edildi. Yapılan kontrollerin ardından S.A.’nın midesini kaplayan bir cismin olduğu görüldü. Bunun üzerine yapılan ameliyatta benzerine az rastlanan 190 gram ağırlığında tek parça taş çıkarıldı. Konuyla ilgili konuşan hastane Başhekimi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kayıhan Çağlar, hastayı ağrılarından kurtardıklarından dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.
Hastayı ameliyat sonrasında ve ilerleyen zamanda da kontrol altında tutacaklarını belirten Çağlar, konuyla ilgili şunları söyledi:
“Yaklaşık 15 gün önce dış bir merkezde apandis ameliyatı olan ancak ağrılarının bir türlü hafiflemediğini mide bölgesinde ki ağrısının devamın ettiğini belirten hasta, hastanemize başvurdu. İlk değerlendirmemizden sonra midesine endoskopik ile inceleme gereği ile Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Hüseyin Pala’ya yönlendirdik. Doktorumuz tarafından yapılan incelemede mide içerisinde yaklaşık 15 santimetre çapında taş benzeri bir kitlenin olduğu saptandı. Bunun üzerine doktorumuz Hüseyin Pala tarafından ivedilikle yapılan başarılı bir operasyonla taş mideden çıkartıldı. Hastamız sağlığına kavuşmuştur. Kontrollerimiz devam etmektedir.”
“16 YAŞINDAKİ BİR GENÇTEN İLK DEFA BU KADAR BÜYÜKLÜKTE BİR TAŞ ÇIKARTTIM”
Mide ağrısı ile hastaneye başvuran S.A.’nın ameliyatını gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Pala ise, mideden 15 santimetre boyunda 190 gram ağırlığında bir taş çıkardıklarını söyledi.
Hastayı ameliyata aldıklarında midede bulunan taşın midenin dış kısımdan da belirgin şekilde görüldüğünü ifade eden Pala, “Mide ağrıları nedeniyle başvuran hasta yaklaşık 15 gün önce apandisit ameliyatı olmuş, ancak ağrıları geçmemişti. Yaptığımız kontrollerde 15 santimetre çapında hareketli taş benzeri bir kitlenin olduğunu gördük. Bundan dolayı ağrıları iyice artmıştı. Mide de 15 santimetre bir kesi yaparak yabancı cismi dışarıya aldık. Yaptığımız kontrollerde cisim, mide duvarında delinme ve yaralanmalar oluşturmuştu. Hasta, ameliyatı sonrasında ağrılarının büyük kısmının geçtiğini söyledi. Önümüzde ki birkaç gün sonra ise yemek yemeye başlayacak. Çıkardığımız cisim 190 gram ağırlığında. Bu durum çok nadirdir. Saç ve tırnak yemeye bağlı olarak ufak kitleler çıkardığımız oluyor, ancak 16 yaşında bir gençte böyle bir kitle ile ben ilk defa karşılaşıyorum” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.