Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

133 Günde Beş Ameliyat Geçiren Eda Bebek, Sağlığına Kavuştu

Diyarbakır’da yemek borusu tıkalı olarak dünyaya gelen Eda Çelik adlı bebek, 133 günde 5 ameliyat geçirerek sağlığına kavuştu.Diyarbakır’da yaşayan 65 yaşındaki Muhittin ile 40 yaşındaki Muazzez Çelik çifti, yıllardır çocuk sahibi...

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2016 11:51
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2016 11:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır’da yemek borusu tıkalı olarak dünyaya gelen Eda Çelik adlı bebek, 133 günde 5 ameliyat geçirerek sağlığına kavuştu.
Diyarbakır’da yaşayan 65 yaşındaki Muhittin ile 40 yaşındaki Muazzez Çelik çifti, yıllardır çocuk sahibi olmak için uğraşıyordu. Müjdeli haberi iki yıl önce alan çift, sevinç içinde bebeklerinin dünyaya geleceği günü bekledi. Geçen yıl dünyaya gelen bebeğe, Eda ismi verildi. Eda bebeği anne ve babasının kucağına vermek için kontrollerini yapan doktorlar, bebeğin boğazında bir sıkıntı olduğunu fark etti. Yapılan detaylı incelemede Eda bebeğin yemek borusunun tıkalı olduğu ortaya çıktı. Damarlarından ilaç tedavisi uygulanan Eda bebeğe anne sütü dışarıdan takılan kateter aracılığıyla verildi.
Memorial Diyarbakır Hastanesi Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Murat Kemal Çiğdem ve ekibi tarafından daha 3 günlük iken ameliyata alınan Eda bebeğin yemek borusundaki tıkanıklık giderildi. Yeni doğan yoğun bakım ünitesine alınan Eda bebek, kateter aracılığıyla beslenmeye devam edildi. Bir süre sonra yapılan kontrollerde yemek borusunda daralmaların meydana geldiği belirlenen Eda bebek, 4 ameliyat daha geçirdi. Mide fıtığı olduğu belirlenen Eda bebek, yapılan tıbbi müdahalelerin ardından 133 günlük yeni doğan yoğun bakım servisinden normal servise alındı. Uzun yıllar sonra çocuk sahibi olan ancak dünyaya geldikten sonra bir süre kucağa alamayan Çelik çifti, çocuklarını sağlıklı bir şekilde kucaklarına almanın mutluluğunu yaşadı.
“YETİŞKİN İNSANIN BİLE ZOR DAYANACAĞI AMELİYATI ATLATTI”
Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Murat Kemal Çiğdem, Eda bebeğin zor ameliyatlar ile hayata yeniden bağlandığını belirterek, “Hastanemize geldiğinde yemek borusu tıkalı ve ek anomalileri vardı. Öncelikle yemek borusunu yaklaşık 3 saat süren ameliyat ile onardık ve bir süre yoğun bakımda tedavi gördü. Sonra biri mide fıtığı ameliyatı olmak üzere 4 ameliyat geçirdi. Eda’nın geçirdiği ameliyatlar yetişkin bir insanın bile zor dayanacağı önemli ameliyatlardı. Buna rağmen direndi yaşama sarıldı” dedi.
Eda bebeğin yeni doğan yoğun bakım servisinde takibini yapan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Orhan Köksal ise, 133 günlük misafirlerinden mutlu ayrıldıklarını belirterek, “Zor ameliyat geçirerek misafirimiz oldu. Yoğun bakım ekibi olarak kateter ile beslenmesini sağladık. Sağlıklı bir şekilde ailesine teslim ettik. Biz ondan, o bizden zor ayrıldı” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.