Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

112’yi gereksiz meşgul etmeyin çağrısı

Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu, yapılan tüm uyarılara rağmen 112’ye gelen çağrıların yüzde 85’inin asılsız ihbarlar olduğunu söyledi. Kişioğlu, “Buradan 112’yi gereksiz arayan ve meşgul edenlere seslenmek istiyorum....

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2016 19:26
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2016 19:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
112’yi gereksiz meşgul etmeyin çağrısı
Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu, yapılan tüm uyarılara rağmen 112’ye gelen çağrıların yüzde 85’inin asılsız ihbarlar olduğunu söyledi. Kişioğlu, “Buradan 112’yi gereksiz arayan ve meşgul edenlere seslenmek istiyorum. 112 bir gün en sevdiğinize veya size gerekebilir” dedi.
Edirne İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kurulan Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM) 20’nci bölge toplantısı Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirildi. Hastanesi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli İl Sağlık Müdürleri, Halk Sağlığı Müdürleri, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterleri ve hastane yöneticileri, Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri, Özel Hastane Yöneticileri ve 112 sorumluları katıldı.
Toplantıda konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu, yapılan tüm uyarılara, kamu spotlarına ve ilkokullardaki eğitimlere rağmen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen çağrıların halen yüzde 85’inin asılsız ihbarların geldiğini belirtti.
İl Sağlık Müdürü Dr. Kişioğlu, bölgede ve Türkiye’de örnek gösterilen acil sağlık hizmetlerimizin kalitesini ve niteliğini daha da arttırmak için hizmet içi teorik ve pratik eğitimlerine devam ettiklerini söyledi. Daha önce yaptıkları uyarılara rağmen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne halen çok sayıda asılsız ihbar geldiğinin altını çizen Kişioğlu, “Acil Sağlık Hizmetlerinde bunca gelişmeye rağmen, yapılan bunca kamu spotlarına, okullarda verdiğimiz eğitimlere rağmen maalesef asılsız ihbarlar ve karşılığı olmayan çağrılar halen istediğimiz seviyelere inmemiştir. 112 bir gün en sevdiğinize veya size gerekebilir ve aradığınız zaman belki de operatörlerimiz bu yüzden meşgul olarak size hizmette gecikebilir” dedi.
İl Sağlık Müdürlerinin açılış konuşmaları ile başlayan ASKOM toplantısı, 20. Bölge illerinin sunumları ile devam etti. Toplantıda bölge illerinin dönem istatistikleri değerlendirilerek, yoğun bakımlara yapılan hasta sevklerinde yaşanılan sorunlar, hastaneler arası yapılan sevkler, bölge illeri personellerinin alacağı eğitimler ve acil sağlık hizmetleriyle alakalı diğer konular görüşüldü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.