Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

112 gereksiz yere meşgul ediliyor

Bingöl’de 112 komuta çağrı merkezine yapılan aramaların yaklaşık yüzde 20’si gereksiz olarak kaydedildi. Duyarsız vatandaşlar, ‘Uykum gelmiyor ne yapabilirim’, ‘salatalığın kilosu ne kadar’ gibi sorular sorarak hem hattı meşgul...

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2016 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2016 16:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bingöl’de 112 komuta çağrı merkezine yapılan aramaların yaklaşık yüzde 20’si gereksiz olarak kaydedildi. Duyarsız vatandaşlar, ‘Uykum gelmiyor ne yapabilirim’, ‘salatalığın kilosu ne kadar’ gibi sorular sorarak hem hattı meşgul ediyor, hem de başkalarının hayatlarıyla oynuyor.
Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Bingöl Valiliği’ne sunulan aylık faaliyet raporu, 112’ye yapılan asılsız ihbarları bir kez daha gözler önüne serdi. Rapora, göre, Temmuz ayında acil sağlık hizmetleri kapsamında 112 Komuta Kontrol Merkezi’ne 44 bin 601 çağrı yapıldı. 34 bin 873’ü cevaplandırılan çağrılardan 9 bin 728’i gereksiz çıktı. Günlük bin 439 çağrıya cevap veren komuta merkezi, ay içerisinde kentsel ve kırsal vaka olmak üzere toplamda 2 bin 344 vakaya gitti.
Personele zor anlar yaşatıyorlar
Komuta merkezini gereksiz yere meşgul eden bilinçsiz kişiler, birbirinden tuhaf sorular sorarak sağlık personeline zor anlar yaşatıyor. İnsan hayatını hiçe sayarak, pervasızca komuta merkezini meşgul eden bilinçsiz vatandaşlar, ‘Sevgilimle ayrıldım ne yapmam lazım’, ‘Uykum gelmiyor ne yapabilirim’, ‘salatalığının kilosu ne kadar’ gibi sorular sorarak, hem hattı meşgul ediyor, hem de sağlık personelini rahatsız ediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.