Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

10 Ayda 82 Kilo Verdi, Çevresi Tanıyamadı

Antalya’da yaşayan obezite hastası tüp mide ameliyatı olarak 10 ayda 82 kilo verdi. İsmail Parti’yi kilo verdikten sonra gören akrabaları tanımakta zorlandı. Bir diğer hasta Şükriye Şişman ise bir yılda 70 kilo verdiğini belirterek, yeni...

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2016 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2016 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya’da yaşayan obezite hastası tüp mide ameliyatı olarak 10 ayda 82 kilo verdi. İsmail Parti’yi kilo verdikten sonra gören akrabaları tanımakta zorlandı. Bir diğer hasta Şükriye Şişman ise bir yılda 70 kilo verdiğini belirterek, yeni bir hayat kazandığını söyledi.
Antalya’da tüp mide ameliyatı olarak fazla kilolarından kurtulan yaklaşık 80 kişi Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü Doktoru Opr. Dr. Burhan Mayir’in doğum gününde bir araya geldi. Obezite hastaları aynı zamanda tedavi sürecinde birbirlerine destek ve moral olmak için ’Antalya Obezite Grubu’ adıyla bir grup da kurdu. Grup üzerinden organize olarak Atatürk Parkı içerisinde bulunan Paşa Çadırı’nda bir araya gelen obezite hastaları, çeşitli tedavi yöntemi uygulayarak kilolarından kurtulmalarını sağlayan Opr. Dr. Burhan Mayir’in doğum gününü kutladı.
"EN ÖNEMLİSİ MOTİVE OLUYORLAR"
Hastaların ameliyat süreçleri hakkında bilgi veren Opr. Dr. Burhan Mayir, ameliyat sürecinin çok da kolay bir süreç olmadığını söyledi. Buluşmaların hastaların tedavi süreçlerine katkısı olduğunu belirten Mayir, "Çünkü hastalarımız birçoğunda korkuları ve soru işaretleri var. Hastalar birbirine tedavi yöntemlerini anlatarak süreci kolaylaştırıyorlar. Motivasyonlarının artmasına vesile oluyor. Hastalarımızın daha etkili kilo verdiğini düşünüyorum. Hastalarımız sürekli dayanışma içerisindeler. En önemlisi motive oluyorlar" dedi.
"80-90 KİLO VEREBİLEN HASTALARIMIZ VAR"
Obezitenin sadece Türkiye’de değil dünyada çapında bir sorun olduğunu dile getiren Mayir, "Yüzde 20’ye varan bir oran mevcut. Ameliyat dışında kilo verme imkanı olmayan hastalara ameliyat ile kilo verdirmeye çalışıyoruz. Hastalarımızın bu yöntemle 50-60 kilo verdiğini görüyoruz. 80-90 kilo verebilen hastalarımız var. Ameliyat sonrasında kendilerini toplum içerisinde daha iyi hissediyorlar" ifadelerini kaydetti..
"AMELİYATTAN SONRA İLK 10 AYDA 82 KİLO VERDİM"
Ameliyattan önce 198 kilo olduğunu belirten obezite hastası 45 yaşındaki İsmail Parti, "Ameliyattan sonra ilk 10 ayda 82 kilo verdim. Son 4 aydır kilo vermem biraz durdu. Kilolarım nedeniyle evden arabaya yürüyemiyordum, merdiven çıkma şansımız hiç yoktu. Memlekete gittiğim zaman halamın evine çıkamıyordum. Kilolarımdan kurtulduğum için artık bisiklete binerek gezebiliyorum. Yürüyerek çarşı pazara gidiyorum, pazarı 3 kere turluyorum. Kilolarım varken hiç yürüme şansım yoktu. Şimdi kilo veren arkadaşlarımızı burada görünce inanmıyorsun. Memlekete gittiğimde beni tanıyamayan çok arkadaşım oldu. Şuan şekerim ve tansiyonum bitti" şeklinde konuştu.
"BİR YIL İÇERİSİNDE 70 KİLO VERDİM"
Kiloları nedeniyle aşçılık mesleğini bırakmak zorunda kalan 50 yaşındaki Şürkiye Şişman ise, "Mesleğimi kilolarım nedeniyle bırakma zorunda kaldım. Ameliyata çok zor karar verdim. Kızım buna karşı çıktı. Ben kilolarımdan dolayı felç kalma ile karşı karşıya olduğum için ameliyat olmaya karar verdim. Bir yıl içerisinde 70 kilo verdim. 165 kilo ile nefes almakta ve yürümekte çok zorlanıyordum. Yeni hayatım için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.