Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlık alanında bir hastane daha

Yazının Giriş Tarihi: 14.04.2016 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.04.2016 00:00

Bünyesinde Bursa’nın ilk ihtisas hastanesi olan Özel Çekirge Kalp ve Aritmi Hastanesi, Özel Aritmi İnegöl Hastanesi ve Bursa Aritmi Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi’ni bulunduran Aritmi Sağlık Grubu’nun yeni yatırımı Özel Aritmi Osmangazi Hastanesi, 15 Nisan 2016 Cuma Günü saat 15:00'da Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu tarafından hizmete açılacak.

Dün sabah konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Aritmi Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Uzman Dr. Nuri Daştan, “Kentimizde öncelikli olmak üzere, Güney Marmara Bölgesi’ne hizmet veren sağlık grubumuza yeni ve tam donanımlı bir hastane eklemenin heyecanını yaşıyoruz. Mevcut kuruluşlarımız ile yeni hizmete girecek olan hastanemizde önceliğimiz sunduğumuz hizmetin ulusal ve uluslararası kuruluşlarca belgelenerek akredite hastane olmasıdır. Aritmi Sağlık Grubu olarak edindiğimiz tecrübeleri ve kazanımları Bursa’ya ve aynı sektörde modern alt yapısı ile hizmet verecek bir hastane kazandırmanın onurunu yaşamaktayız. Bursa merkezli olmak üzere çevre illere de sağlık hizmeti verecek olan hastanemizin açılışını Sağlık Bakanı’mız Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun yapacak olması da bizim içinde ayrıca bir mutluluk. Açılış törenimize tüm Bursalıları davet ediyoruz” diye konuştu.

Bursa’nın tam da merkezinde yer alan hastane, Ulubatlı Hasan Bulvarı’nda. Kent Meydanı’na 2 dakika yürüme mesafesinde. Eski Osmangazi Tıp Merkezi’nin yerinde hayata geçen hastane, bin 550 metrekare arsa üzerinde 13 bin 500 metrekare kapalı alana sahip. 10 katlı hastanede; 50 poliklinik, 73 tek kişilik hasta odası ile 20 yetişkin ve 17 yeni doğan yoğun bakım yatağı mevcut.

İkisi organ nakli yapılabilecek standartta olmak üzere toplam 7 ameliyathanenin yer aldığı hastanede tam teşekküllü acil birimi, Examer Lazer ünitesi, FTR ünitesi, uyku laboratuvarı, EEG, EMG, endoskopi ünitesi ve dermatoloji uygulama ünitesi bulunuyor.

Tam donanımlı laboratuvarla beraber CT, MR, dijital röntgenler, mamografi, taş kırma ünitesi ve panoramik röntgenden oluşan radyoloji ünitesi ile iki doğum salonu da Bursalıların ve yakın illerden gelenlerin sağlıklı bir yaşam sürmesi için hazır hale getirilmiş bile…

Modern alt yapısı ve ileri teknoloji tanı ve tedavi hizmetleri ile donatılan yeni hastanenin Güney Marmara’ya hitap edeceğini belirten Daştan’ın şu sözleri ilginizi çekecektir; “Bu yatırımı özellikle sağlık turizmi için gerçekleştirdik. Sağlıkta bu standartlara ulaşmamız gerekiyordu. Sağlık hizmeti artık çok daha önemli bir hale geldi. Devletimiz bile 5 yıldızlı hastanelerle bu hizmetin çıtasını yükseltiyor. Bizler de özel hastaneler olarak bunun gerisinde kalamazdık.

Özel Aritmi Osmangazi’den SGK’lılar ve SGK emeklileri de yararlanabilecek…

Önceki akşam Dr. Mustafa Esgin’le de BTSO’da sağlık alanındaki gelişmeleri ayaküstü konuşmuştuk. Bursa’ya sağlık serbest bölgesi kurulabileceğini, yurt dışından hastaların burada tedavi edileceğini söyledi.

Atılacak ne çok adım, alınacak ne çok karar var…

Bir yandan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, sanayi alanları ve gelecekle ilgili konuşmalarda Bursa’yı öne çıkarıyor ve yerli otomobilde bir ‘babayiğit’ arıyor. Bir yandan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, sağlık konusunda beklentisi büyük olan kent için çaba harcıyor. Diğer yandan da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’ten müjde üstüne müjde geliyor; Ekmek ve ette aracılara ayar veriyor…

Sağlık alanında atılacak her adım insanımızın yaşamına biraz daha kalite getirecektir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.