Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sacayağın ayağı üç olur…

Yazının Giriş Tarihi: 12.10.2015 00:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.10.2015 00:16

 

Daha bir ay bile olmadı… STK, sendika ve meslek örgütlerinden oluşan toplumun farklı kesimlerini temsil eden 14 kuruluş Ankara’da “teröre hayır, kardeşliğe evet” dedi.

Yurdumuzun dört bir tarafından işvereniyle ve çalışanlarıyla bütün kesimlerden yüzbinler teröre karşı tepkilerini dile getirdiler.

Hatırlayalım, yapılan konuşmalarda, “Ülkemiz yurtiçi ve yurtdışı kaynaklı terör ile karşı karşıya. Terör eylemlerinde çok sayıda vatandaşımızı kaybettik, askerimizi, polisimizi ve korucumuzu şehit verdik. Yaşanan bu menfur olaylar hepimizin yüreğini yakıyor, geleceğe yönelik kaygı duymamıza neden oluyor. Ülkemizin, birliğimizin ve huzurumuzun hedef alındığı kirli bir oyun oynanıyor. Binlerce yıllık kardeşliğimiz bozulmak isteniyor. Bu tuzağa düşmemek, birliğimizi ve kardeşliğimizi korumak yine bizim elimizde. Hep birlikte sağduyumuzu korumalı, vicdanımızın sesini dinlemeli, fitne ateşini birlikte söndürmeliyiz. Bizi birbirimize düşman etmeye çalışan teröre karşı hep birlikte durmalıyız. Ülkemizin tamamında birlikte yaşama iradesi göstermeliyiz. Gün birlik olma günüdür” denmişti.

Ve Cumartesi günü Ankara’daki iğrenç, insanlık dışı, kalleşçe yapılan saldırıda bombalar patladı. Anaların, babaların, eşlerin, kardeşlerin, 78 milyonun yüreklerine acı düştü.

Ülkemizin birlik ve beraberliğine, huzurunu bozmaya yönelik bu saldırıyı ve daha önce askerimize, polisimize, korucularımıza, kamu görevlilerimize ve masum vatandaşlarımıza yapılan saldırıları elbette şiddetle kınıyoruz. Millet olarak bu saldırıların tümüne karşı, aynı duyarlılıkla, samimiyetle, aynı insani ve ahlaki duruşla tavrımızı ortaya koymalıyız.

Ankara’daki acının sıcaklığıyla ataların söyledikleri;

Nerde birlik, orda dirlik…

Birlikten kuvvet doğar…

Yalnız taş duvar olmaz…

Sözlerini unutmamalıyız.

Bir de Anadolu’da söylenen “Sacayağın ayağı üç olur, Birbirine güç olur, Biri kılırsa hiç olur” deyişi vardır.

Onun için gün birlik olma günüdür.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.