Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sabır ve umutla, zor günlerin kahramanı olmak

Yazının Giriş Tarihi: 30.03.2020 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.03.2020 00:03

Hayatın genel akışı itibarıyla olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. 

Uyarıların dikkate alınması konusunda azami özen göstermesi ve birlik beraberlik içerisinde olunması gereken günlerdeyiz. 

Elbette bu günler de geçecek, gerek kişisel olarak yaşadığımız ölümler ayrılıklar gibi kayıplar veya ülke olarak yaşadığımız darbeler krizler gibi neler geçmeli ki...
Salgın hastalığın ne demek olduğunu 1970 yılında İlkokulu bitirirken öğrenmiştim. Dün araştırdım o yıl kolera salgınından ülkemizde 52 kişi hayatını kaybetmiş.

Daha sonra 1970'li yılların ikinci yarısındaki çatışma ortamını, 12 Eylül darbesini, aradakileri saymıyorum dünyayı sarsan 2008 ekonomik krizini ve son olarak 15 Temmuz Gecesi’ni yaşadık. Hepsi geride kaldı, bu da geçecek tabii ki.
Bu dönemde en önemli konu sağlık ve güvenlik ile ekonominin bütünüyle işler halde olması.
Bu konuda yapılan 2 açıklamaya dikkatlerinize çekmek istiyorum.
Sağlık konusunda en üst düzey yöneticisinden doktoruna hemşiresine ve hasta bakıcısına kadar bütün sağlık çalışanları gerçekten insanüstü bir gayretle işlerinin başındalar.

Bu konuda Özel Medicabil Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen Hoca’nın bir açıklamasını paylaşmak istiyorum. Ömer Faruk Hoca, kamu ve özel hastaneler ile sağlık kurumlarının coronavirüs vakaları ile ilgili bütün önlemleri aldıklarını ve hazırlıklı olduklarını belirtirken “Zor günlerin kahramanı olmak nasip işidir. Biz bu mücadelenin en ön safındayız” diyor. Çalışmalarına biz de  şahit oluyoruz zaten…
Diğer açıklamayı da TÜİK’in yüzde 6’lık düşüşle duyurduğu Ekonomi Güven Endeksini değerlendiren GESİAD Başkanı Murat Kaya yaptı.

Murat Başkan da, “Dünyada hiç yaşamadığımız türde bir krizle karşı karşıyayız. Tarihe tanıklık ettiğimiz bu olağanüstü süreçte daha sakin, sabırlı ve umutlu olmaktan başka çaremiz yok” diyor.

Evet, sakin, sabırlı ve umutlu bir şekilde bu sıkıntılı dönemi atlatıp zor günlerin kahramanı olmak hepimize nasip olsun.

Sağlıklı günler dileğiyle…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.