Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Refik Özen’in ‘Siber’ uyarısı ve çalışmaları

Yazının Giriş Tarihi: 03.11.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.11.2019 00:00

AK Parti Bursa Milletvekili, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkan Vekili ve TBMM Bosna-Hersek Dostluk Grubu Başkanı Refik Özen, önceki gün Bursa Haber Gazetesi’ni ziyaret ederek önemli açıklamalarda bulundu.

Refik Özen, son dönemde yaşanan Türkiye’nin dış politikası ile ilgili kritik günlerin olduğu, bu bağlamda terörist unsurlara karşı yapılan Barış Pınarı Herakatı ile ilgili gerek ABD ve gerekse Rusya ile yapılan anlaşmaların Türkiye için hem sahada hem de masada önemli kazanımlar elde ettiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm dayatmalara karşın dik duruşu, Mehmetçiğin gücü ve Türk Milleti’nin kararlılığıyla sınırlarımızda büyük bir terör oluşumunu bertaraf ettiğini belirten Özen, bu süreçte içerde ve dışarda köstek olmaya çalışan bir sürü aktörün terör gruplara açık ve gizli ne kadar destek verdiğini hepimiz gördük dedi.

Özen, yapılan bu operasyonla başarılı çıktığımızı, masada gerçekleşen antlaşmalarla da dünyaya haklılığımızı gösterdik.

Aynı zamanda; Türkiye’nin dış politikada söz sahibi olduğunu, bu anlamda Kasım ayında yapılacak Güneydoğu Avrupa Parlamentoları Savunma ve Güvenlik Komiteleri Temsilcileri Yıllık Toplantısı’nın önemine değindi. Bu toplantının çok önemli olduğunu belirterek, son dönemde yapınla siber saldırılara da dikkat çekti.

Güvenlik İş Birliği Merkezi’nin (RACVIAC) düzenlediği zirvede parlamentoların savunma ve güvenlik komiteleri temsilcilerin katılacağı bu toplantının siber saldırlar için ne denli önemli olduğunu şu sözlerle açıkladı.

“Bu yılki toplantıda, Parlamentoların Savunma ve Güvenlik Komiteleri mekanizmaları uygulamaları hakkında genel bir değerlendirmenin olacağı, katılımcıların savunma güvenlik alanında parlamenter süreçleri, denetim mekanizmalarının öneminin amaçlandığı önemli bir zirve olacaktır.Bu bağlamda başta Güney Avrupa olmak üzere siber güvenlik sınamalarına yoğunlaşacağı ve siber suçların önüne geçmek ve ilerde yaşanacak sorunları şimdiden belirlemek için benimde katılacağım bu toplantının verimli geçeceğine inanıyorum. Onun için çağımızın bu yeni tehdidi ile baş etmek için hazırlıklı olmak zorundayız” dedi.

Ve Özen’in Yeni görevi

AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen TBMM Savunma Komisyonu dışında Tıbbi Aromatik Bitkiler Araştırma Komisyonunda sözcü üye olarak önemli bir görevi daha üstlendi.

TBMM Tıbbi ve Aromatik Bitki Çeşitliliğinin Korunması Araştırma Komisyonu’nun Güney Doğu’ya yaptığı ziyaret hakkında önemli bilgiler verdi.

Özen…

Türkiye’nin bitki çeşitliliğinde çok zengin bir ülke olduğu…

Yapılan araştırmalarda 12 binin üzerinde bitki çeşitliliği saptandığı…

Bunun 3 bin 600 endemik bitki olduğu…

Dünyadaki hacme göre 115 milyar dolar değerinde pay sahibi olduğu..

Tıbbi aromatik bitki sektörünün Türkiye'deki payın çok düşük olduğu..

Bu bağlamda güç kazanması için kurulan komisyonla üretim ve pazarlama hedeflerin artması yönünde olduğu…

Komisyon uzmanlarıyla birlikte raporlar hazırlandığı ve Bursa özelinde de bu çalışmaların yapılacağı bilgisini verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.