Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rastgele

Yazının Giriş Tarihi: 14.07.2018 22:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.07.2018 22:18

Bursaspor sezon başı hazırlıklarını sürdürürken, Afyon’da Balıkesirsporla oynadığı hazırlık maçıyla serüvene merhaba dedi. Gerek yeni transferler gerekse sahaya sürülen genç oyuncuların sergileyeceği performansı merak ederken, doksan dakikayı bu gözle izledik.

Hazırlık maçlarında sonuçtan ziyade takım oyunu ve bireysel uyum önemli. Bu nedenle Samet hocanın da bu gözle oyuncularını değerlendirdiğini ve diğer maçlarda da bunu dikkate alacağını düşünüyorum.

Bursaspor’un genç oyuncu potansiyelini hepimiz biliyoruz. Son yılların futbolcu fabrikası adeta. Samet hocanın Balıkesirspor hazırlık maçında sahaya sürdüğü genç ağırlıklı kadronun da teknik ekibin iştahını kabarttığının ispatı.

Elbette ki daha ilk hazırlık maçında ne bir sistemden ne de taktiksel anlamda bir fikir sahibi olmak imkansız. O nedenle bu konularda fikir sahibi olmak için hazırlık maçlarının tamamını izlemek lazım.

Samet hocanın sahaya sürdüğü genç kadro ve yeni transferler zamanla net fikir verecektir. Ve Samet hoca hazırlık maçlarındaki oyuncuların mevkilerini değiştirerek deneyecektir. Yeni transferlerden Aytaç ve Badji’nin takımda direk oynayacağını düşünüyorum. Her iki oyuncunun da pozisyon bilgisi ve mücadele kabiliyeti üst düzeyde. Lig başlayıncaya kadar istenen seviyeye geleceklerdir.

Yapılacak üç ya da dört direk oynayabilecek transferle, ikinci hazırlık kampında takıma katılacak Behich gibi, Ekong gibi Shehu gibi oyuncularla gerçek Bursaspor’u asıl ikinci hazırlık kampında görmek gerekiyor. Şimdiden şu oynar bu oynayamaz demek doğru olmaz.

Batalla ile oynamaya alışkın bir takımda her ne kadar Samet hoca klasik bir on numarayla oynamak istemese de yine de yaratıcı özellikleri üst düzeyde olan, skora etki eden bir oyuncu mutlaka transfer edilmelidir. Orta saha organizasyonlarının etkili olabilmesi için de yine orta alana bir takviye yapılması da gerekiyor diye düşünüyorum.

Ve Samet hocanın da istediği ‘Yıldırım’ bir golcü. Taraftarlar da beklemede. Yapılacak isim transferle şüphesiz ki tribünleri daha da heyecanlandıracaktır. Yönetimin bunu dikkate alacağını düşünüyorum.

Ayrıca Galatasaray’dan Yasin Öztekin’in adı Bursaspor için geçiyor. Alınırsa faydalı olur mu? Olur. Ancak Yasin’in de devamlılık sorunu olduğunu unutmamak gerekir. Galatasaray’da Yasin’in etkili olduğu maçlara bakın; hep sonradan oyuna girdiği maçlar. Bu da transferi eğer düşünülüyorsa dikkate alınacaktır.

Transferler için beklemedeyiz. Samet Aybaba ve ekibinin hem iyi bir kadro kuracağını hem de bir ki genç oyuncuyu takıma monte etme arzusunda olacağını düşünüyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.