Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ramazan Ayı’na veda ederken

Yazının Giriş Tarihi: 03.07.2016 00:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.07.2016 00:25


 

Bir mübarek Ramazan ayının daha sonuna geldik bir sonraki Ramazan ayını kimin görüp kimin göremeyeceğini Allah bilir. Hafta arası İstanbul Atatürk hava limanında meydana gelen terör saldırıları ülkemizi yasa boğdu organize yapılan saldırı ve canlı bomba infilakları sebebiyle 44 ölü 237 yaralı olduğu bilgilerini aldık.

İnsanoğlunun kaderinde ne varsa onu yaşar diye biliriz ve böylesi durumlarda kıl payı kurtulma şansını yakalayanlar olur. Benim ağabeyim Libya'da aşçılık yapıyordu üç beş yıl önce Kaddafi'yi devirmek için yapılan hareketler neticesinde Libya karışınca acil Türkiye'ye dönmüşlerdi. Daha sonra Cezayir'de iş başı yaptılar Atatürk hava limanı patlamasında bir kaç saat ile kurtuldular izin dönüşü tekrar Cezayir'e gitmek üzere oldukları için Hava limanı yolunu tutmuşlardı. Lanet olası terör belasından bir kaç saat ile kurtulmuş oldular, peki ya kurtulamayanlar bu insanların ne günahı vardı kimi iş görüşmesi, ticaret veya görev yerine giden onları bekleyenler sevenleri, sevdikleri şu an hangi psikoloji de travma yaşarken bu acının tesellisi var mı yaraları dindirmek mümkün mü?

Buruk geçirdiğimiz Ramazan ayı ilk terör saldırısı ile maneviyatımıza büyük bir darbe vurdu. 7 haziran günü İstanbul, Fatih, Vezneciler'de bomba yüklü araçla bir saldırı düzenlendi 12 vatandaşımız hayatını kaybederken 36 kişi de yaralandı, Mübarek Ramazan ayı bu acılarla hepimizi üzüntüye boğarken Doğu ve Güneydoğu'da gelen şehit haberleri de üzüntümüzü ikiye katlıyordu.

Atatürk Havalimanı’ndaki patlama haberinin ardından kısa zamanda dünyadan taziye ve kınama mesajları geldi.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada ABD Başkanı Barack Obama’nın saldırıyla ilgili bilgilendirildiği belirtildi. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, “Hâlâ ne olduğunu ve kim tarafından yapıldığını araştırıyoruz. Karşımıza çıkan ilk zorluk, terörün aktörleri ile yüzleşmektir” dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, terör saldırısını şiddetle kınadığını belirterek, “Türkiye’de art arda düzenlenen saldırılar ülkedeki durumu daha da zorlaştırıyor” dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg: “Atatürk Havalimanı’ndaki saldırıyı kınıyorum. Kalbim, kurbanların aileleri, yaralananlar ve Türk halkıyla.”

AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini: “Türkiye’de trajik bir terör saldırısı daha. AB, Türk halkının yanında. Dualarımız onlarla.”

Belçika Başbakanı Charles Michel: “Dualarımız İstanbul’da hava alanındaki saldırılarda yaşamını yitiren kurbanlarla. Menfur saldırıyı kınıyoruz.”

Dünya ülkeleri artık bu terör belalarından kurtulmanın yolunu ortak çözümle bulmak zorundalar bir kısım kötü niyetli kişilerin farklı alanlarda kullandığı bu paralı katilleri çıkar ilişkileri için kullanmaktan vazgeçmek zorundalar.

Üstte verdikleri taziye mesajlarında samimi olmanın yanı sıra suçluları deşifre ederek kanlı katilleri besleyenleri dünya kamuoyuna belgeleriyle ifşa ederek adaleti sağlamak zorunda olan gelişmiş ülke liderleridir.

Mübarek Ramazan ayı buruk geçmiş oldu umarım Ramazan bayramı şeker tadında geçer. Esen kalın..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.