Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yukarıköylü depremzedeler için 205 ev yapılacak

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Ayvacık’ta muhtarlarla bir araya geldi.Geçtiğimiz aylarda Ayvacık’ta meydana gelen deprem sonrası zarar gören evlerin yapımına başlanacağını açıklayan Turan, "Yukarıköy...

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2017 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2017 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yukarıköylü depremzedeler için 205 ev yapılacak

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Ayvacık’ta muhtarlarla bir araya geldi.

Geçtiğimiz aylarda Ayvacık’ta meydana gelen deprem sonrası zarar gören evlerin yapımına başlanacağını açıklayan Turan, "Yukarıköy başta olmak üzere ilçemize bağlı birçok köyde geçtiğimiz aylarda yaşanan depremden dolayı zarar meydana geldi. Deprem sonrası AFAD başta olmak üzere belediyelerimiz, valiliğimiz, bakanlığımız ile sür’atle müdahale ederek hiçbir hemşerimizi sokakta bırakmadık. Hemen gerekli erzak ve barınma ihtiyaçlarını karşılayarak konteynerlere yerleştirdik. Bu krizi millet ve devlet beraber yönetti. O zaman evi zarar gören, kullanılamayacak hale gelen hemşerilerimize, evlerini yeniden inşaa etme sözü vermiştik. Şimdi vaadimizi yerine getiriyoruz. Bayramdan sonra 205 evin yapımına başlanıyor. Hızlı bir şekilde yapımı tamamlanıp teslim edilecek. Yaşanılan deprem üzerinden uzun bir süre siyaset yapmaya kalktılar. Evleri vermeyecekler dediler. Bizleri kendileriyle karıştırdılar. Biz verdiğimiz sözü tutarız. Nasıl ki ilk andan itibaren hiçbir hemşerimizi mağdur etmediysek, ihtiyaçlarını karşıladıysak şimdi de sözümüzü yerine getireceğiz" dedi.

Muhtarların millet tarafından seçilmiş birer elçi olduğuna işaret eden Turan, "Onların köylere, belediye başkanlarının ilçelere, bizim de Çanakkale’ye hizmet sorumluluğumuz var. Bu toprakları el birliği ile kalkındıracağız. Sizlerle beraber istişare yaparak, projeler geliştirerek şehrimize değer katacağız. Hükümetimiz sürecinde muhtarlarımızın haklarında çok ciddi yenilemeler yaptık. Kademeli bir artışla muhtar maaşlarını asgari ücretle eşitledik. En son hayata geçirdiğimiz yenileme ile beraber muhtarlarımız 1406 lira maaş alıyor. Bununla beraber 613 TL olan sosyal güvenlik kurumu primleri devlet tarafından karşılanacak. Bizlerin tek gayesi var. Bu ülkeye değer katan, geliştiren, taş üstüne taş koyan kim varsa alın terinin hakkını vererek onların şartlarını iyileştirmek istiyoruz" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.