Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YSK, HDP’nin Cumhurbaşkanı’nın Meydanlarda Konuşma Yapmaması İçin Yaptığı Başvuruyu Reddetti

HDP’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanlarda konuşma yapmaması için YSK’ya yaptığı başvuru reddedildi.YSK AK Parti Temsilcisi Şeref Malkoç konu ile ilgili yaptığı açıklamada, YSK’nın aldığı kararın yerinde olduğuna...

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2015 18:53
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2015 18:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HDP’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanlarda konuşma yapmaması için YSK’ya yaptığı başvuru reddedildi.
YSK AK Parti Temsilcisi Şeref Malkoç konu ile ilgili yaptığı açıklamada, YSK’nın aldığı kararın yerinde olduğuna dikkat çekerek, “Anayasa ve hukuka uygun bir karar alınmıştır. Daha önce MHP ve CHP de aynı başvuruyu yapmıştı. YSK, 298 sayısı seçimlerin temel hükümleri hakkındaki kanunun 49 ila 66. maddelerinde seçim propagandasının usul ve esaslarını düzenlemiş olup sözkonusu kanunda ve diğer ilgili kanunlarda ve Anayasa’da YSK’nın Cumhurbaşkanının faaliyetlerini denetleme yetkisinin bulunmadığına karar vermiştir” ifadesini kullandı.
HDP, YSK’ya yaptığı başvurusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ’Milletimiz bunlara gereken cevabı vereceklerdir’ ve ’Taksim’i Kabe olarak gösterenlere milletimiz 7 Haziran’da Kabe’yi gösterecektir’ sözlerinden rahatsızlık duyduğunu belirtmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.