Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yolsuzluk Soruşturma Komisyonu üyesi Dedeoğlu: Komisyon 20 gün sonra kapanacak

MHP Kahramanmaraş Milletvekili ve Meclis Yolsuzluk Soruşturma Komisyonu üyesi Mesut Dedeoğlu, AK Partili 4 eski bakanla ilgili TBMM’de oluşturulan yolsuzluk komisyonunun AK Parti’li üyelerin engelleme girişimleriyle 15-20 sonra kapanacağını...

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2014 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2014 16:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yolsuzluk Soruşturma Komisyonu üyesi Dedeoğlu: Komisyon 20 gün sonra kapanacak
MHP Kahramanmaraş Milletvekili ve Meclis Yolsuzluk Soruşturma Komisyonu üyesi Mesut Dedeoğlu, AK Partili 4 eski bakanla ilgili TBMM’de oluşturulan yolsuzluk komisyonunun AK Parti’li üyelerin engelleme girişimleriyle 15-20 sonra kapanacağını söyledi.

Mesut Dedeoğlu, MHP Malatya İl teşkilatını ziyaret etti. Ziyarette MHP Malatya İl Başkanı Hacı Memet Demirkaya, MHP Malatya Milletvekili adayı Avukat Arif Yıldız ve partiler hazır bulundu. Dedeoğlu, burada yaptığı açıklamada, TBMM’de oluşturulan meclis komisyonuna ilişkin bilgiler verdi. 17 -25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna adı karışan eski bakanlar Zafer Çağlayan, Egemen Bağış, Muammer Güler ile Erdoğan Bayraktar hakkındaki iddialarını incelemek üzere Meclis çatısı altında 9 Temmuz’da kurulan soruşturma komisyonu oluşturulduğu hatırlatan Dedeoğlu, 9’u AKP’li 15 milletvekilinin yer aldığı komisyonun yolsuzluk iddialarını etraflıca inceleme imkanı bulamadan AK Parti’li üyelerin engelleme girişimleriyle kapanmak üzere olduğuna işaret etti. Dedeoğlu, "15 – 20 gün kaldı dosyaların kapanmasına. Diyecekler ki, ‘yüce divana gitmesine gerek yokmuş’ diyecekler. Bu komisyon çalışmalarını bitirmiştir diyecekler. Ama ömür boyu hem bu dünyada hem de öbür dünyada enselerindeyiz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirtmeyeceğiz. Kimseye de yedirtmeyiz.” ifadelerini kullandı.

'O DARBE TÜRK HUKUKUNA, EMNİYET MENSUPLARINA YAPILDI'

Dedeoğlu, şöyle devam etti: “17 – 25 Aralık rüşvet soruşturması dünyada ve Türkiye’de eşi benzeri yaşanmadı. Savcılar, emniyet mensupları görevlerini yapmışlar. Ama hükümet ‘bize karşı darbe yapıldı’ diye değerlendiriyor. Bu kesinlikle doğru değil, o darbe Türk hukukuna, emniyet mensuplarına yapıldı. 8 bin emniyet görevlisinin yeri değiştirildi. Onlarca hakim ve savcıların yeri değiştirildi. Neden? Görevlerini yaptıkları için. MHP ve diğer muhalefet partileri soruşturma komisyonu kurulması için tam 7 – 8 ay mücadele verdik. Bir suçlu varsa, bir komisyon kurulsun, çalışmalarını yapsın, suçlu varsa ortaya çıksın, yoksa da beraat etsin dedik. Hükümet 6 – 7 ay buna direndi. Bu komisyonu kurmamak adına. Kamuoyundan gelen baskılara daha fazla kaçamadılar, komisyonu kurdular. 64 gün üye vermediler. Komisyonun kapanmasını istediler. MHP Grubu olarak biz üyelerimizi verdik. Kurayla ben üyesi oldum. 50 gün toplantı yapamadık. Çünkü 15 kişilik komisyondan 9’u mevcut iktidar partisinin milletvekiliydi. Komisyonun ömrü 60 gündür. Birinci 60 günü bitirdiler. 3 defa toplantı yapabildik. İkinci 60 günlük izini de alındı. Onun da yarısı bitti. Yine ortada bir şey yok. İktidar partisi komisyondaki üyelerinin çokluğunu kullanarak bu dosyaları kapatmak istiyor. Ama MHP olarak bu dosyaları kapattırmayacağız. Sonuna kadar rüşvet ve yolsuzluk dosyalarının ortaya çıkması için çalışmalarımız devam ediyor. Kendimize göre çalışmalarımız var. Bizler ‘çağırın savcıları, emniyet güçlerini neden bu dosyaları hazırladınız’ diye bilgi verin diyoruz. ‘Kimseyi çağırmaya gerek yok. Alelacele bunu kapatacağız’ diyorlar. 15 – 20 gün kaldı dosyaların kapanmasına. Diyecekler ki, ‘yüce divana gitmesine gerek yokmuş’ diyecekler. Bu komisyon çalışmalarını bitirmiştir diyecekler. Ama ömür boyu hem bu dünyada hem de öbür dünyada enselerindeyiz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirtmeyeceğiz. Kimseye de yedirtmeyiz.”

Mesut Dedeoğlu, AKP’nin iktidar olduğu 12 yılda Türkiye’de birçok değerimiz erozyona uğradığını ifade etti. 2002 yılında Türkiye’nin 264 milyon dolar olan borcunun 717 milyon dolara çıktığını vurgulayan Dedeoğlu, “Diyorlar ki ‘IMF’ye borcumuz bitti.’ Ama borcu, borçla ödediler. Vatandaşı bilgilendiren, kamuoyuna anlatan hiç kimse yok. Bu dış borçlarımızı kim ödeyecek. Bizim milli servetlerimiz, en önemli kuruluşlarımız, olmazsa olmazlarımız hepsi özelleştirme adı altına yabancı kuruluşlara peşkeş çekiliyor. Bu da Türk milletinin ayrı kanayan yarasıdır” şeklinde konuştu.

“MUTLU OLAN HİÇ KİMSE YOK”

“Türkiye 12 yılda nereden nereye geldi?” diye soran Dedeoğlu, 12 yılda o kadar erozyona uğrayan çok işin olduğunu söyledi. Dedeoğlu, şunları söyledi: “Tarım sektörü, Anadolu’nun olmazsa olmazı, geçim kaynağı kurutuldu. 2001 yılında mazot 1 lira 25 kuruş, 2014 yılında ise 5 liraya dayanmıştır. 2001 yılında buğday 60 kuruştu, 12 – 13 yıldır hala 60 kuruş. Peki tarım şu kadar ilerledi, çiftçi şu kadar para kazanıyor, tarım sektörüyle uğraşan halinden memnun söylemleri tamamen hayal ürünüdür. Bu şartlarda tarım sektöründe çalışanlar nasıl memnun olur? Hangi matematikle memnun olurlar. Hayvancılık sektörü tamamen zarar ediyor. Süt sudan daha ucuz seviyeye gelmiş. Hayvancılık, Türkiye’nin bel kemiğiyken güzelim süt inekleri kasaplara satılmış. Gün gelecek, süt bulamayacak hale geleceğiz. Bakıyoruz mutlu olan hiç kimse yok. Emeklilere, memurlara, hükümet günlük 1 lira zam verdi. Onun dışında sağlıkta her şey bedava dediler. Maaş bordrolarına dikkat etsinler. Ne kadar ilaç ne kadar doktor muayene kesintisi var ona çok iyi dikkat etsinler. Aylık sağlık giderlerine ne kadar harcadıklarını görsünler. Evet bir bedeli olabilir, ama hiç kimse ortaya çıkıp sağlık bedava diye halkı kandırmasınlar. Vatandaşı kandırmaya hiç kimsenin hakkı yok.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.