Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Yolsuzluk, rüşvette; siyasetçi, işadamı, bürokrat üçgenine şimdi yargı eklendi'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, şimdiye kadar; hırsızlıkta, yolsuzlukta ve rüşvette; siyasetçi, bürokrat ve işadamı üçgeninin bilindiğini, bu hükümet döneminde buna yargının da eklendiğini söyledi....

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2014 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2014 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Yolsuzluk, rüşvette; siyasetçi, işadamı, bürokrat üçgenine şimdi yargı eklendi'
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, şimdiye kadar; hırsızlıkta, yolsuzlukta ve rüşvette; siyasetçi, bürokrat ve işadamı üçgeninin bilindiğini, bu hükümet döneminde buna yargının da eklendiğini söyledi. Ağbaba," Bu kirli ilişkiye, bu hırsızlığa, bu yolsuzluğa yargı artık taraf olmuştur." Ağbaba, akil insanlar heyetinin artık AK Parti'nin adamı haline geldiğini, görevinin AK Parti'nin politikalarını halka anlatmak ve AK Parti'nin yanlış uygulamaları konusunda halkı ikna etmek olduğunu savundu.

CHP'li Veli Ağbaba, İstanbul Milletvekili Umut Oran ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt Adıyaman ve partililerle birlikte yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının kapatılmasına tepki amaçlı Adıyaman Adliyesi'ne siyah çelenk bıraktı. Burada, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturmasına İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından takipsizlik kararı verilmesine tepki gösteren Ağbaba, hırsızlık ve yolsuzlukları asla unutturmayacaklarını ifade etti. Ağbaba, şunları kaydetti: "Önceki gün 17 ve 25 Aralık'ta gözaltına ve tutuklanan 53 insanın takipsizlik kararına şahit olduk. Şimdiye kadar bu hırsızlıkta, yolsuzlukta siyasetçi, bürokrat ve iş adamını üçgenini biliyorduk. Şimdi buna yargı da eklenmiştir. Bu kirli ilişkiye, bu hırsızlığa, bu yolsuzluğa yargı artık taraf olmuştur. Daha önce bütün rüşvetlerde siyasetçi vardı, işadamı vardı, bürokrat vardı buna yargıda eklenmiştir. Bunu üzülerek söylemek istiyorum. Demokrasinin olduğu bir ülkede böyle bir şey olamaz. Kabile devletlerinin olduğu bir yerde de böyle bir şey olamaz."

"Bütün cumhuriyet tarihinde yapılan yolsuzlukların tamamının birkaç katının 17 ve 25 Aralık'ta yapıldığını vurgulayan Ağbaba, "O gün ortaya çıktı. Hırsızlıklar, yapılan pislikler ortaya çıktı. Şimdi takipsizlik kararı verdin. Şimdi bu ortaya çıkan para kutularını nereye koyacaksın? Para kasalarını nereye koyacaksın? Para sayma makinelerini nereye koyacaksın? Çikolata kutularında çıkan milyon dolarları nereye koyacaksın? Elbise kılıfında çıkan paraları nereye koyacaksın? Bunların unutulması mümkün değil. 4 bakan istifa etti. Niye istifa etti?" şeklinde konuştu.

Eski Başbakan'a Adıyaman Adliyesi önünde çağrıda bulunan Ağababa, "Hazır elinizde bu işi bilen 4 tane bakan var. Onları tekrar bakan olarak ata. Sende acemilik çekme. Senin bakanların acemilik çekmesin hazır hırsızlığı, yolsuzluğu, para sayma makinelerini sıfırlayan 4 bakan var, onları bakanlar kurulu üyesi olarak tekrardan atamalarını Adıyaman Adliyesi önünden söylüyoruz. Bu yolsuzluk, hırsızlık unutulmayacak. Herkes unutabilir, AKP unutabilir, yandaş, yalaka sivil toplum kuruluşları görmezden gelebilir, cumhuriyet tarihin en kirli operasyonunu birileri görmezden gelebilir ama her zaman yoksulun her zaman halkın yanında yer alan CHP örgütü unutmayacak, unutturmayacaktır. Bizim mücadelemiz o hırsızlığa bulaşan konumu ne olursa olsun, Cumhurbaşkanı, Başbakan, milletvekili, bakan, ne olursa olsun onları tarafsız yargının eline teslim edinceye kadar, onlardan bu hesabı soruncaya kadar mücadelemiz devam edecektir. Bu yolsuzluğu, unutmayacağız, unutturmayacağız." şeklinde konuştu.

AKİL ADAMLAR AKP’NİN ADAMLARI OLDU

Gazetecilerin, akil insanlar heyetinin çözüm süreci görüşmelerine ilişkin sorusunu cevaplayan Ağbaba, şöyle konuştu: "Ben şahsen bu akil adamların akil adamlığı konusunda net bir düşüncem yok. Akil adamlar AKP’nin adamları oldu artık. Çünkü akil adamların görevi, barış süreci, Kürt sorunun süreciyle ilgili katkı sunmak değil, AKP politikalarını halka anlatmak, AKP’nin yapmış olduğu yanlış uygulamaları halka ikna etmek için yapıyorlar. Bu nedenle, akil adamlarını samimi bulmuyorum. Daha çok bunlara besleme adam diyebiliriz. Bunların temel görevi AKP’nin yan kolu gibi AKP’nin yapmış olduğu uygulamaları örneğin bu akil adamları merak ediyorum AKP’nin IŞİD’de vermiş olduğu destek konusunda ne düşünüyor? Şimdi burada akil adamlık olur mu? Bir taraftan buradan çözüm sürecini götüreceksin, bir taraftan sınırın öbür tarafından o çözüm süreci götürdüğü insanların kardeşlerinin katledilmesine katkı sunacaksın, Akil adamlar akilliği çıkmıştır. Bu konuda onların samimiyetini güvenmem mümkün değildir. Çözüm sürecinin sürmesiyle ilgili barış sürecinin sürmesi ile ilgili tamamen AKP’nin yanlış politikaları halka anlatmak için kurulmuş bir gruptur bizim gözümüzde."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.