Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yılmaz: "MHP’de Kongre Bahçeli İle Koray Aydın Arasında Geçecek"

Muhafazakar Yükseliş Partisi Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, "Meral Akşener ve Sinan Oğan kesin partiden ihraç edilecek. Kongre, Bahçeli ile Koray Aydın arasında geçecek" dedi.Yazılı bir açıklama yapan MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Milliyetçi...

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2016 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2016 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muhafazakar Yükseliş Partisi Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, "Meral Akşener ve Sinan Oğan kesin partiden ihraç edilecek. Kongre, Bahçeli ile Koray Aydın arasında geçecek" dedi.
Yazılı bir açıklama yapan MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’deki kongre sürecini değerlendirdi. Meral Akşener ve Sinan Oğan’ın partiden ihraç edileceğini ve Bahçeli’nin kongrede Koray Aydın ile yarışacağını belirten Yılmaz, "Bahçeli, Koray Aydın ile demokratik bir yarış içine girer. Koray Aydın ülkücüdür. Bahçeli’ye iyiliği de çoktur. Bu nedenle Bahçeli, Koray Aydın’la yarışarak durumunu legalize etmenin yolunu arayacaktır. Bahçeli, koltukta kalmanın yolunu yine demokratik yolla arayacaktır. Kendisine karşı bir infial oluşmasına müsaade etmez. Meral Akşener ve Sinan Oğan ülkücü geleneğin dışından gelen isimler olduğu için ihraçları Bahçeli’yi zorlamaz" dedi.
MHP lideri Bahçeli’nin genel başkanlığı bırakmamak için her yolu deneyeceğini iddia eden Yılmaz, "Bu kongre Koray Aydın ve Bahçeli arasında geçecektir. Bütün teşkilatlar ülkücü iradenin kurucularından ve başından beri bedelini ödemiş olan Koray Aydın’a, Meral Akşener ve Sinan Oğan’a baktıkları gibi bakmaz. Bahçeli bunu en iyi bilen kişidir. Bu nedenle Akşener ve Oğan’ın ihraç kararında zorlanmaz. Bahçeli sadece Akşener ve Oğan’ı ihraç eder. Sonra iki adaylı demokratik bir kongre yapılır. Bahçeli’nin bütün muhalif adayları ihraç edip tek başına kongre yapması söz konusu değildir artık. Bu kongre belirlenen tarihte olur. Koray Aydın ile Bahçeli arasında bir yarış olur."
Bahçeli’nin en kötü senaryo ile yönetimi paylaşacağını söyleyen Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:
"En kötü senaryo, Bahçeli açısından kongreye Koray Aydın ismi ile gitmektir. Bu şekil de kongreyi demokratik zeminde legalize etmiş olur. Kalmayı çok arzuluyor ise listeleri Koray Aydın talebine göre değişim arzusuna yönelik şekillendirmek sureti ile koltuğunu koruyabilir. Fakat Akşener ve Oğan bu senaryo içinde olmayacaklar."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.