Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yılmaz: "Güneydoğu Halkı Türk Milletinin Yanında Yer Aldı"

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Onlar istiyorlar ki hayatı durduralım, onlar istiyorlar ki geleceğe ilişkin umutsuzluk yayalım. Ama biz onlara inat birliğimizi, beraberliğimizi artıracağız. Geleceğimize olan umutlarımızı artıracağız....

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2016 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2016 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Onlar istiyorlar ki hayatı durduralım, onlar istiyorlar ki geleceğe ilişkin umutsuzluk yayalım. Ama biz onlara inat birliğimizi, beraberliğimizi artıracağız. Geleceğimize olan umutlarımızı artıracağız. Onlar yıkacak, biz yapacağız" dedi.
Karayolu ile dün Sivas’a gelen ve bazı programlara katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bugün AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Nisan ayı Danışma Meclisi Toplantısına katıldı. Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya AK Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin, Mehmet Habib Soluk, Selim Dursun, İl Başkanı Ziya Şahin ve partililer katıldı.
Yılmaz burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin ekonomide büyüdüğünü ancak terör sorununun olduğunu ifade ederek şunları söyledi.
"Terörle mücadele 90’lı yılları hatırlayanlar Bingöl’den, Diyarbakır’a giderken her özel arabayı bırakmaz bekletirdi. Konvoy halinde gönderirlerdi. O yıllarda şehit sayımız 500-600 civarındaydı. Sivas’ta Şehit Aileleri Derneği var orada üyelerimiz var oraya gidin o üyelerimize sorun en çok hangi yıllarda diye en çok 90’lı yıllarda oldu. Dolayısıyla bu terör örgütü sanki hiçbir kapasitesi yokmuş da bu dönemde bu kapasiteyi kazanmış gibi bir algı oluşturmaya çalışıyorlar var doğru değil. Allah’a hamdolsun milletin desteği bizimle oldukça 79 milyonun hepsinin batının, ortanın, Karadeniz’in, Akdeniz’in desteği yetmez. Güneydoğu’daki halkında desteğinin bizimle olması gerekir."
Son olayların Güneydoğu halkının Türk milletinin, devletinin, hükümetinin yanında olduğunu gösterdiğini anlatan Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: "Teröristin yanında olmadı. Bundan dolayı da oradaki halka teşekkür ediyorum. Onlar istiyorlar ki birbirimize kuşkuyla bakalım, onlar istiyorlar ki birbirimizden ayrılalım. Onlar istiyorlar ki hayatı durduralım, onlar istiyorlar ki geleceğe ilişkin umutsuzluk yayalım. Ama biz onlara inat birliğimizi, beraberliğimizi artıracağız. Geleceğimize olan umutlarımızı artıracağız. Onlar yıkacak, biz yapacağız. Onlar bölecek, biz bütünleştireceğiz. Onlar bu ülkeye ihanet edecek biz de hainlerin cezasını vereceğiz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.