Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yıldırım: 'Burunlarından fitil fitil getireceğiz'

Başbakan Binali Yıldırım, teröre destek veren belediyelerle ilgili net konuştu: “Burunlarından fitil fitil getireceğiz.”

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2016 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2016 13:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yıldırım: 'Burunlarından fitil fitil getireceğiz'

 

Başbakan Binali Yıldırım, teröre destek veren belediyelerle ilgili net konuştu: “Burunlarından fitil fitil getireceğiz.”

Başbakan Binali Yıldırım, terörden sonra yapılması gereken birkaç işin olduğunu dikkati çekerek,, “Bunlardan birisi teröre mali destek veren belediyelerin hesabını görmek. Devletten parayı alacaksınız, yol, park yapmak için, sosyal destekler için, bu kaynakları çeşitli yollarla, hileyle terör örgütüne aktaracaksınız. Yemezler. En kısa sürede devletin verdiği kaynakları, millet için kullanmayan yerel yöneticilerden bunun hesabını soracağız Burunlarından fitil fitil getireceğiz. Bu konudaki düzenleme de Meclis’e gelecek” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, “Ramazanın yarısı geride kaldı. Sayılı gün gelip geçiyor. Allah ramazanı bizden razı eylesin. Tuttuğumuz oruçları kabul eylesin. Dün, Elazığ’da hemzemin geçit yerine tren yolundan geçmeye çalışırken bir sürücü, 9 vatandaşımız hayatını kaybetti. Herşey insanla başlıyor, insanla bitiyor. Hangi teknolojiyi kullanırsanız kullanın, insan hatasını ortadan kaldıracak bir makine henüz icat edilmedi. İnsanların hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Kendi hayatını düşünmesen bile taşıdığın insanların hayatını düşünmek zorundasın. Önümüzde bayram var.Vatandaşımıza hep birşey söyledim, kaymak gibi yol yaptık, siz siz olun kurallara uyun. Çünkü, yolların kralı olmaz, kuralı olur. Bütün bu kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yıldırım, 65. hükümetin kurulmasından bu yana yaklaşık bir ayın geçtiğini belirterek, hükümet ve kurumların 2023 hedefleri için aynı kararlılıkla çalışmaya devam ettiğine dikkati çekti. Geçen hafta AK Parti hareketinde kuruluşundan bu yana yer alan isimlerle biraraya geldiğini anlatan Yıldırım, Ankara’daki iftardan sonra İzmir’de şehit aileleri ve gazilerle biraraya geldiğini ifade etti.

Başbakan Yıldırım, savunma sanayiine 14 yılda aktarılan kaynak miktarının 30 milyar dolar olduğunu belirterek, yerlileştirme ve millileştirmenin çok önemli olduğunu söyledi. Tank, milli piyade tüfeğinin, bölgesel uçak projesinin yapıldığını anlatan Yıldırım, savunma sanayiinin yüzde 20’den yüzde 60’a çıkarıldığını ifade etti. Yıldırım, bundan sonra yapılacakların, bu alandaki çalışmaların hızla devam ettiğine dikkati çekerek, 2023 sürecinde bölgesel uçağın, kuyruğunda Türk Malı yazan uçağın semalarda uçurulacağını söyledi.

Salondan yükselen tezahüratlar üzerine Yıldırım, “Gençler izin verin de işimizi halledelim,, sonra tezahürat serbest” dedi.

Başbakan Yıldırım, cuma günü okulların tatile girdiğini belirterek, “Gözlerimi açtığım İstanbul’da Piri Reis Ortaokulu’na gittim. Okuduğum mahalleyi, okulu görüp orada hemşehrilerim ile çok güzel anlar yaşadım. Öğrenciliğin ne kadar zor olduğunu orada bir kez daha yaşadım” dedi.

Okul yıllarında yaşadığı bir anıyı paylaşan Yıldırım, “Amcamlarımızın yanıda kalıyorum, onlara daha fazla yük olmamak için yatılı okula gidip meslek kazanmayı kafama koymuştum. Bunun için öğretmen okulu sınavlarına müracaat ettim. Sınava iki gün kala sınav kağıdımı alacağım. Dediler ki müdür senin sınav kağıdını vermiyor. Gittim, yaşıyorsa Allah selamet versin, vefat ettiyse Allah rahmet eylesin. Girdim biraz böyle sert mizaçlı, Rizeli Hasan Çelik, biraz asık yüzlü, bizim hayatı beğenmez ama öyle bir güzel gönlü var ki. O ciddi mizacın arkasında müthiş bir insan sevgisi var, tıpkı Hayati Yazıcı gibi. Sen öğretmen mi olacaksın dedi?İzninizle öyle dedim. Kağıdı yırttı. Beni görmüyor musunuz? Hadi defol git dedi, iki gün ağladım. Bizim gelecekle ilgili planı orta okul müdürümüz değiştirmiş, başka güzergaha soktu, gerisine gerek yok. Pazar günü ilk defa 81 ilden gelen bütün öğretmenlerimizi Milli Eğitim Bakanımızla beraber biraraya getirdik. Karne alan bütün öğrencilerimizi bir kez daha tebrik ediyorum. Türkiye’nin her bölgesinde güçlü parti olmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Türkiye’nin bütün köylerine tam bir adaletle hizmet götürmenin onurunu yaşıyoruz. Hiçbir bölgeyi, şehri, ilçeyi asla ve asla birbirinde ayırmadık. Bu yüzden AK Parti bütün vatandaşlarımızın partisidir. AK Parti her vatandaşın hukukunu korumayı şiar edinmiştir. Ayrımcılık yapanlar bizim bu hassasiyetimizi asla ve asla anlayamazlar. Daima işimiz hizmet, gücümüz millet dedik, bugünlere geldik. Her zaman Türkiye’nin birliğini, bütünlüğünü herşeyin üzerinde tuttuk. Bütün icraatlarımızda milletimizin menfaati bizim önceliğimiz oldu. Hukuk devleti anlayışıyla vatandaşlarımızın hukukuna sahip çıktık, bundan sonra da aynen devam edeceğim” diye konuştu.

Dünya ekonomilerinin gittikçe daraldığını, Türkiye’nin bütün bu olumsuzlar içerisinde 2016’nın ilk dört ayında dünyanın en fazla büyüyen 5 ülkesi arasına girdiğine dikkati çeken Yıldırım, bu umut verici gelişmelerin arkasındaki sırrın iki kelimede gizliği olduğunu, bu kelimelerin ‘güven ve istikrar’ olduğunu ifade etti.

EKONOMİ KOORDİNASYON KURULU’NDA ALINAN KARARLAR

Yıldırım, Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında alınan kararlara değinerek, “Üreten istihdam oluşturan, yatırım yapan, ihracatı artıran bir ekonomi. Mali disiplinden vazgeçemeden gerçek ekonomiyi büyüten tedbirler alıyoruz. Yatırımcının önündeki kırtasiye işlerini ortadan kaldırıyoruz, yatırımcının önüne turkuvaz halı seriyoruz. Bununla da yetinmiyoruz, yatırım için harçlar, vergiler her evrağa para, o kağıt bu kağıt. Yatırımcı daha yatırıma başlamadan pes ediyor. Bütün bunları ortadan kaldırarak,, yatırımcıya katkı sağlayacak düzenlemeleri yapıyoruz. Yatırım ortamının iyileşmesi ile ilgili ezber bozan düzenlemeler. Nitelikli beyin gücünü geri döndürecek tedbirler alıyoruz. Yetişmiş, alanında uzmanlaşmış insanların ülkemize gelmesi için oturma, çalışma izni ve hatta vatandaşlık da dahil olmak üzere her türlü kolaylığı sağlayacağız. Sosyal güvenlik alanında da bazı köklü düzenlemeler yapıyoruz. Son birkaç yıldır, genel sağlık sigortası uygulaması dolayısıyla mağduriyetler yaşanıyor. Şikayetler bolca geliyor. Bunu ortadan kaldıracak, bu işlerin düzenli bir şekilde yapılacağı yeni bir düzenlemeyi Çalışma Bakanlığımız yapıyor, yakında bunu da Meclis’e getirmiş olacağız. Vatandaşımızla hükümet arasında anlaşmazlık kalsın istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

TARIM SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER

Bu dönemde önem verecekleri bir diğer alanın tarım sektörü olduğuna dikkati çeken Yıldırım, son 14 yılda tarım alanında önemli gelişmeler sağlandığını, çiftçinin daima yanında olduklarını dile getirdi. Bu sene kuraklık olmasına rağmen, fiyatlarda herhangi bir çiftçi aleyhine gelişme olursa Tarım Bakanlığı’nın anından müdahale ederek, gereken tedbiri alacağını belirten Yıldırım, çiftçilerin rahat olması gerektiğine işaret etti. Çiftçilere verilen destekte değişikliğe gidileceğini anlatan Yıldırım, “Şimdi bir uygulamaya geçiyoruz, yılda iki sefer destek yapacağız ve toplu yapacağız. Yoksa arada paralar parça pinçik kayboluyor. Tarımda mazot desteğini başlatan iktidar bizim iktidarımız. Bununla da yetinmedi, gübrede yem de KDV’yi ortadan kaldırdık. Amonyum Nitrat gübresini kaldırdık. Bunu yerine koyacak, gübre çalışmaları da devam ediyor” dedi.

“Türkiye ekonomisi üzerine bahis oynayanlara selam olsun” diyen Yıldırım, “Yapacağınız her türlü alavera dalavere Türkiye’nin büyümesini engelleyemez, Türkiye’nin yolunu kesemez. Çünkü, Türkiye’de AK Parti var. Bütün vatandaşlarımız rahat olsun, Türkiye’nin önünde güzel bir gelecek, aydınlık bir gelecek var. Bu geleceğimizi olumsuza çevirmek isteyenler içeride ve dışarıda terör örgütlerini üzerimize salıyor ama şunu cümle alem gördü, Türkiye terör belasından kurtulacak. Vatandaşlarımız bunların çirkin yüzünü gördü, şimdi artık bölgede vatandaşlarımız hükümetinin, milletinin, devletinin yanında” diye konuştu.

Terörden sonra yapılması gereken birkaç işin olduğunu dikkati çeken Yıldırım, “Bunlardan birisi teröre mali destek veren belediyelerin hesabını görmek. Devletten parayı alacaksınız, yol, park yapmak için, sosyal destekler için, bu kaynakları çeşitli yollarla, hileyle terör örgütüne aktaracaksınız. Yemezler. En kısa sürede devletin verdiği kaynakları, millet için kullanmayan yerel yöneticilerden bunun hesabını soracağız Burunlarından fitil fitil getireceğiz. Bu konudaki düzenleme de Meclis’e gelecek” dedi.

“ŞİMDİ OPERASYONLAR BİTTİ, İKİNCİ ADIMI ATIYORUZ”

“Marifet, Yüksekova’ya yapılan havayolunun şantiyesini 99 kere yakmak değildir” diyen Yıldırım, “Marifet, Doğu’nun Güneydoğu’nun hizmetlerini engellemek değildir. Marifet, oradaki vatandaşın derdine derman olmaktır. Vatandaşın önündeki engelleri kaldırmaktır. Önüne çukurlar hendekler kazmak değildir. Şimdi operasyonlar bitti. İkinci adımı atıyoruz. Fiziki yenileme, sosyal yenileme. Fiziki yenilemede yıkılan yerleri daha güzeliyle yapıyoruz. Gençlerimizi hayata bağlayacak tedbirleri de hayata geçiriyoruz. Nedir bunlar? Doğu ve Güneydoğu’ya yeni cazibe merkezleri oluşturuyoruz. Burada fabrikalar yapılacak, fabrikaları biz yapacağız, özel sektör işletecek. Ürettikleri ürünleri de biz belirli sürede satın alacağız. Bu süratle terörün istismarından gençlerimizi ve bölge halklarımızı kurtarmış olacağız. Biz bunları yaparken teröre müzahir parti, kapı kapı Avrupa’da Rusya’da dolaşıyor. Türkiye’yi şikayet ediyor. Oyları Türkiye’den alacaksın. Türkiye’den. Oy aldığın vatandaşların önüne git de ona anlat. Bundan sonra oradaki vatandaşlarımızın geleceğini, hayallerini yıkmaya onların istismar etmesine asla müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, “Silahlı kuvvetlerimizin, güvenlik güçlerimizin terörle mücadeledeki koordinasyonunu daha iyi ağlamak adına düzenlemeler Meclis’te bu hafta görüşülecek. Diğer reform niteliğindeki kanunlar da Meclis gündeminde olacak. Grubumuz, geçmişte olduğu gibi bundan böyle de gücüyle, dayanışmasıyla muhalefete karşılık düzenlemeleri mili iradeninin gereğini yerine getirerek çıkarmaya devam edecek” dedi.  

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.