Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yerel Yönetim Başkanları Gaziantep’te buluştu

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanları 4. Bölge İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Gaziantep’te başladı.3 gün sürecek toplantının ikinci gününde 14 ilden 167 belediye başkanı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda bir...

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2016 14:03
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2016 14:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Yerel Yönetimler Başkanları 4. Bölge İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Gaziantep’te başladı.
3 gün sürecek toplantının ikinci gününde 14 ilden 167 belediye başkanı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda bir araya geldi. Toplantıya Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Erol Kaya, AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Abdülkadir Yüksel, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Ahmet Uzer, Canan Candemir ile Mehmet Erdoğan’ın yanı sıra, bakan yardımcıları ve yerel yöneticiler katıldı.
“Her alanda mücadele veriyoruz”
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, programda yaptığı konuşmada, 14 yılda Türkiye’nin 230 milyar dolar ekonomik büyüklükten 800 milyar doları aşan bir ekonomiye geldiğini söyledi. Belediyelerin kalkınma ve kentleşmedeki en önemli birimlerden olduğuna dikkat çeken Kaynak, “Hükümetimiz bir yandan 15 Temmuz hain darbe girişiminin ülkemiz üzerinde oluşturduğu sorunlarla uğraşırken diğer yandan Güneydoğu’da terörle mücadele ediyoruz. Suriye’de Fırat Kalkanı Harekatını sürdürüyoruz. Irak’ta Musul harekatında varız. Suriye’de insanların yaşadığı dramın Musul’da yaşanmasını istemiyoruz. Suriye’nin içinde Zeytinlik bölgesinde 172 bin Suriyeli var. Bizim yerel yönetimlerimiz buraya da ihtiyaçlar götürüyor. Cerablus 5 buçuk yıl sonra 40 bin insanın yaşamını sürdürdü yer haline geldi. Türkiye’nin hiçbir yeri istila etmek gibi bir niyeti yoktur. Fırat Kalkanı Harekatı’nın 88’inci gününe girdik. Operasyon başladığı günden beri ülkemize teröristler giriş yapamıyor” dedi.
“Avrupa’nın güvenliği Türkiye’den başlar”
Türkiye’nin dış politikada etkin bir tutum sergilediğine dikkat çeken Kaynak, “Hain FETÖ okullarının kapatılması konusunda atılan adımlar dış politikada ne kadar etkin olduğumuzu gösteriyor. Çad’da FETÖ okullarının Maarif Vakfı’na devredilmesiyle ilgili çalışmalar başladı. ABD’deki seçimlerden sonra Türkiye’nin önünde yepyeni bir ufuk açılacaktır. Bizim odağımızda insan vardır. Türkiye, insan olan her yerde mazlumun ve mağdurun yanında olacaktır” ifadelerini kullandı.
DAEŞ terör örgütünün ortaya çıkmasında izlenen yolun aynı şekilde Irak’ta Haşdi Şabi terör örgütüyle izlendiğini belirten Kaynak, “Nasıl DAEŞ’i üretip bu bölgeye gönderdilerse Irak’ta da aynı senaryoyu Haşdi Şabi terör örgütü ile oynuyorlar. Türkiye, Musul’da, Telafer’de ve Kerkük’te asla mezhep savaşının fitilinin ateşlenmesine müsaade etmeyecektir. Türkiye’nin güvenliği Suriye ve Irak’tan başlar ama batılılar bilmezler ki Avrupa’nın güvenliği Türkiye’den başlar. Türkiye’nin terörle mücadelesine asla dil uzatmasınlar. Avrupa Birliği terörle mücadeleyi gevşetmemiz için bize şantaj yapıyor. Terörle mücadelede asla taviz verilmeyecektir. Güvensiz ve istikrarsız Türkiye’nin Avrupa’ya asla faydası olmayacaktır” şeklinde konuştu.
“Ülkeye ihanet edenler hukuk önünde hesap vermek zorundalar”
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Erol Kaya, yerel yönetimleri kalkınmanın öncüsü olarak gördüklerini dile getirdi. Kaya, “Yerel yönetimler demokrasinin beşiği ve siyasetin okuludur. Türkiye bütçesinin yüzde 25’ini belediyeler kullanıyor. Başkanlarımızdan adil olmalarını bekliyoruz. İnsanlara adaletle hizmet götürülmelidir. Şehirlerimizin tarihi ve kültürel miraslarını gelecek kuşaklara doğru aktarmalıyız. Şehirlerin geleceğini inşa etmek zorundayız. Rekabet ve gerilim yerine işbirliğine önem veriyoruz. Büyükşehirlerle rekabet etmek yerine işbirliği yapmak zorundayız” dedi.
Ülkeye ihanet edenlerin mutlak surette yargı önünde hesap vermesi gerektiğini vurgulayan Kaya, “Şehre, ülkeye ihanet edenler hukuk önünde hesap vermek zorundadır. Kim bu ülkenin, toprağına, bayrağına, vatanına ihanet ediyorsa yargı önünde hesap verecek ve biz buna saygı duyacağız. HDP’li 102 belediye başkanı ne yaptı. Belediye araçları ile terörist taşıyıp teröre destek verdiler. Şehri cehenneme çeviren teröre destek verenlerin yargılanması birilerinin ağırına gidiyor. Kim bu ülkenin toprağına bayrağına vatanına ihanet ediyorsa yargı önünde hesap verecektir” ifadelerini kullandı.
“Çözüm üreten tek siyasi hareketiz”
AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Abdülkadir Yüksel, 15 yıldır kesintisiz büyük hizmetler verildiğini belirterek, “Bizim için asıl olan milletimizdir. Bütün gayemiz milletimizin yaşam kalitesini yükseltmek ve artırmaktır. Çözüm üreten tek siyasi hareketiz. İstişare toplantımızın amacı tecrübe ve deneyim paylaşımıdır. Sorunlarımızı tespit edip çözüm yollarını arıyoruz. Bizim alternatifimizin olmaması istişareye ve değerlendirmeye verdiğimiz önemdendir. Bulunduğumuz makamları Allah’ın bize bir imkanı ve imtihanı olarak görüyoruz” dedi.
“Kalkınma ve demokrasi yerelde başlar”
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de, “15 yıl önce Cumhurbaşkanımız ile millete hizmet etme yolculuğuna çıktık. Şehrimizle kader birliği ile yaparak bu yolculuğu devam ettiriyoruz. Ulaşımdan konuta, kültürden sosyal hayata, yoksulu, yetimi herkesi gözeten bir hizmet anlayışıyla yolumuza devam ediyoruz. Kalkınma ve demokrasi yerel yönetimlerden başlıyor. Biz herhangi bir vatandaş olmadığımız için hepimiz makamla sınav oluyoruz hepimiz yaptığımız ve yapamadıklarımızdan sorumluyuz” diye konuştu.
2’nci oturumu basına kapalı gerçekleştirilen toplantının Pazar günü gerçekleştirilecek programlarla sona erecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.