Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yazıcıoğlu davasında flaş gelişme

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazıcoğlu davasına verilen takipsizlik kararının kaldırılacağını ve hak edenlerin cezasını çekeceğini söyledi...

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2016 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2016 11:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yazıcıoğlu davasında flaş gelişme
 15 Temmuz’da Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu bir grup askerinde gerçekleştirmek istediği darbe girişiminin ardından Sivas’ta vatandaşlar 15’inci günde demokrasi nöbetini sürdürdü. Valilik binası önünde toplanan yaklaşık 5 bin kişi darbe girişiminde hayatını kaybedenler içinde dua etti. Demokrasi nöbetine katılan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici 15 Temmuz’daki darbe girişiminin hain bir saldırı olduğunu belirterek, "Özel harekat polislerimiz o kahramanlarımız hain PKK terör örgütüne karşı kahramanca mücadelede eden yiğitlerimiz o hain gecede daire başkanımızın emriyle hemen kalkıyorlar içtima alanında toplanıyorlar darbeye karşı direnmek için. O anda hainler tarafından üzerilerine F-16 bombaları atılıyor ve 50’ye yakını şehit oldu. Özel harekat polisine hangi vatan evladı bomba atabilir? Onun için bunlar vatansızlar diliyorum. Hiç bir vatan evladı bunu yapamaz. Hiç bir vatan evladı kahramanca hain terör örgütüne karşı şehit olan özel harekata bomba atamaz. Kim emir verirse versin vicdanı olan, ahlakı olan, imanı olan, vatan ve millete sevgisi olan bunu yapamaz. Ama bu hainler yaptı. Onun için bu hainlerin idam edilmesi şart."dedi.

"Cumhurbaşkanımızı öldürmeye giden hainler, düşen helikoptere gidenler çıktı"

BBP merhum genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin ölümüyle sonuçlanan helikopter kazasına giden askerlerin darbeye katılarak FETÖ soruşturmasında tutuklanmasının ardından davaya verilen takipsizlik kararının kaldırılacağı müjdesini veren Destici, şunları söyledi.

"Sayın Cumhurbaşkanımızı Marmaris’te ele geçirmeye çalışan veya öldürmeye giden ekibin içerisinde Muhsin Başkanımızın düşen helikopterden parçaları söken subay ve astsubaylar var. Biz bunlarla ilgili şikayette bulunmuştuk. Bunlar önce tutuklandılar. 9 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılmışlardı. Daha sonra 2014 yılında dosyayla ilgili takipsizlik kararı verildi. Biz buna itiraz ettik ve bu karar bozuldu. Ama bundan bir ay önce tekrar takipsizlik kararı verildi. Biz bu hain darbe girişiminden 2 gün önce yine itiraz ettik. Ve itirazımız şuanda Sulh Ceza Hakimliğinde bekliyor. Ama şimdi Cumhurbaşkanımızı öldürmeye veya almaya giden ekibin içerisinde bu hainlerde çıktı. Biz bunlarla ilgili de hemen 18 Temmuz’da şikayet dilekçemizi yeniledik. Bununla da yetinmedik bu darbe girişimini gerçekleştiren yapının içerisinde Muhsin Başkanımızın soruşturma dosyasında şüpheli olanlardan var mı? Bununda araştırmasının içerisindeyiz. Varsa bunlarda ister emniyet mensubu olsun, ister asker olsun, ister sivil olsun bunlarında hepsiyle ilgili şikayet dilekçelerimizi yeniliyoruz. Ve tüm gerekli yerlerle görüşmemizi de yaptık. Dosyaya verilen takipsizlik kararı kalkacak. Dosya yeniden soruşturulacak. Ve olay aydınlatılacak. Kim gerçekleştirmişse bunun failleri bulunacak ve hak ettiği cezayı alacak."

"Kardeşliğimizi bozmalarına fırsat vermeyeceğiz"

Darbe girişimindeki duruşları nedeniyle Cumhurbaşkanına, hükümete, tüm siyasi partilere ve medyaya teşekkür eden Destici,"Ülkemiz bir bütün olarak tüm kesimleriyle birlikte bu darbeye karşı el birliği içerisinde ve gönül birliği, güç birliği içerisinde karşı koydu. Darbeyi bertaraf ettik. Ama tehlike geçmedi. Ama bu vatana göz dikenler bu vatanın, bu milletin birliğine göz dikenler emellerinden vazgeçmiş değiller. Onun için uyanık olacağız. Onun için birliğimizi beraberliğimizi kardeşliğimizi kimsenin bozmasına fırsat vermeyeceğiz." şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.