Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yağcıoğlu: “Özal bana, ‘AB bizi üye yapmaz’ demişti”

İlk Parti Genel Başkanı Dr. Süleyman Yağcıoğlu, “Tayyip Erdoğan’ın karizmatik liderliğini kabul ediyorum. Karşısında muhalefet olmaması da onun şansı” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2016 20:11
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2016 20:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yağcıoğlu: “Özal bana, ‘AB bizi üye yapmaz’ demişti”

BURSA HABER - ANKARA

Tayyip Bey karizmatik lider!

Türkiye gündemini Bursa Haber’e değerlendiren Yağcıoğlu şunları söyledi:

Almanya’nın kararı

Almanya’nın tavrı siyasi ve yanlış. Şiddetle kınıyorum. Onlara, Ermeni katliamı yalanı yerine Hocalı katliamını gündemlerine almalarını öneririm. Hitler’in soykırımını konuşmalarını tavsiye ederim. Türkiye ile ilişkilere darbe vuruldu bu kararla. Türk kökenli milletvekillerinin soykırım tasarısına destek vermeleri de utanç verici.”

AB

“AB’nin Hristiyan Kulübü olduğu söylenir. Türkiye’ye karşı tutumları bunu teyit ediyor. Rahmetli Turgut Özal bana, ‘AB bizi üye yapmaz’ demişti. Ama yine de çıtayı yükseltmek için bu yola devam edildiğini ifade etmişti. Özal, Türk Birliği kurma arzusundaydı. Şu anda Araplarla, Afrikalılarla fazla meşgul olduğumuz düşüncesindeyim.”

Dokunulmazlıklar ve terör

“Kürt sorunu yok. Devletin Kürt kardeşlerimize sahip çıkmamasından, otorite boşluğundan kaynaklanan sorun var. Dokunulmazlıkların kaldırılması doğru karardır. Tayyip Bey’i, Binali Bey’i, Adalet Bakanı Bozdağ’ı  tebrik ettim bu yüzden. Ama Dolmabahçe tablosu sonrası da yapılanın doğru olmadığını ilettim Sayın Cumhurbaşkanı’na. ‘Ak Parti düşmanı değilim ama açılım, çözüm yaklaşımları yanlıştır’ dedim. Kendileri de, ‘Başkan bazı şeyler var. Gündemi biraz yumuşatmamız da gerekiyor’ karşılığını vermişti.”

Paralel yanılttı

Sayın Cumhurbaşkanı’nın vatanını, milletini sevmeyen, düşünmeyen biri olduğuna inanmam. Bu konularda duyarlıdır. Tayyip Bey’i Başbakanlığı döneminde paralel yapı ve bazı kurmaylarının yanılttığını sanıyorum.”

Elektrik kanunu

“Elektrik Piyasası Kanunu’nda kabul edilemeyecek şeyler var. Halka hizmet hakka hizmettir. Tayyip Bey de bunu sıkça söylemiştir. Eğer Ak Parti halkın, milletin yanında olduğunu söylerken bu kanunu çıkarıyorsa orada bir yanlışlık var demektir. Halk bu kanunda nerede kalıyor? Kayıp, kaçak bedelini dürüst vatandaşlara yüklemek yakışık olmadı. Tayyip Bey belki el atar da yanlış düzeltilir.”

Meral Akşener

“Meral Akşener’in seçmende karşılığı olduğu hususu herkes tarafından ifade ediliyor. Bunun ölçüsü ancak seçimde ortaya çıkar. Neticeye ulaşmasına yeter mi yetmez mi zaman gösterir bize. MHP’nin iç işine karışmak istemem. Söylemek istediğim Akşener’in başarılı olma potansiyelinin bulunduğu.”

Amerika yapmasa…

“Türkiye dış politikada sancılı günler geçiriyor. Çok sayıda ülkeyle ilişkilerimiz bozuldu. Müttefikimiz Amerika bize ikiyüzlü davranıyor. Diğer ülkeler de ona bakarak aynı yolu takip ediyor. Amerika ikiyüzlü davranmasa Almanya’da davranmaz. Arada adı konulmamış bir çizgi var.”

 

 

Erken seçim

“Sonbahar da bir erken seçimi ihtimal dahilinde görüyorum. Etrafımız kaynıyor, İçerisi huzursuz. Ekonomi tatsız. Sıkıntılardan çıkış için seçime başvurulabilir. Ayrıca Başkanlık Sistemi veya Partili Cumhurbaşkanlığı için anayasa değişikliği var. Meclis’te bu konuda sonuç alınamazsa seçim tercihi yapılabilir.”

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.