Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Veli Ağbaba: Malatya’daki füze kalkanı İsrail’i koruyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’nın Kürecik Beldesi’ne kurulan füze savunma sisteminin (sözde düşman olarak lanse edilen) İsrail’i koruduğunu belirtti. Ağbaba, bu iddiasına gerekçe olarak da geçtiğimiz...

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2015 17:57
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2015 17:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’nın Kürecik Beldesi’ne kurulan füze savunma sisteminin (sözde düşman olarak lanse edilen) İsrail’i koruduğunu belirtti. Ağbaba, bu iddiasına gerekçe olarak da geçtiğimiz günlerde Suriye'den ülkemize atılan füzeye karşı Kürecik'teki füze kalkanının hiç bir işe yaramamasını gösterdi.

Veli Ağbaba, yaptığı yazılı açıklamada, 24'üncü dönem milletvekili olarak 2 Ekim 2011’den bu yana Malatyalıların temsilcisi olarak Meclis’te bulunduğunu ifade etti. TBMM’deki ilk konuşmasının AK Parti hükümeti tarafından Malatya’ya kurulan füze kalkanıyla ilgili olduğunu anımsatan Ağbaba, füze savunma sisteminin İsrail’i korumak için kurulduğunu vurguladı. Ağbaba, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “İlk konuşmamın konusu AKP Hükümetinin ilimize getirmiş olduğu füze kalkanıydı. Defalarca anlattık, buranın bir savaş aygıtı olduğunu söyledik ve maalesef söylediklerimizde haklı çıktık. Kalkanın Türkiye'yi korumaktan öte, Anadolu'da, Malatya'da, Akçadağ’da, Kürecik'te yaşayan insanları korumaktan öte İsrail'i korumaya yönelik olduğunu söyledik ve gerçek çıktı. Geçtiğimiz günlerde Suriye'den ülkemize bir füze atıldı, maalesef Kürecik'teki füze kalkanı uyuyordu. Türkiye'nin Hollanda'dan, Almanya'dan getirmiş olduğu Patriot füzeleri uyuyordu. Demek ki bu Kürecik füze kalkanı Türkiye'ye yapılacak saldırıları değil, sadece ve sadece AKP'nin zaman zaman yapmacıktan düşman olduğu İsrail'i korumaya yönelik bir kalkan olduğu açıkça ortaya çıkmıştır.”

ÜRETİCİ YOKSULLAŞTI

4 yıldır Meclis’te kentin sorunlarını dile getirdiğini söyleyen Ağbaba, Malatya’da 4 yıl var olan sorunların halen sürdüğünü vurguladı. Ağbaba, “Maalesef, 4 yıl önce Malatya'yla ilgili ne konuşuyorsak şimdi de aynı şeyleri konuşmaya devam ediyoruz. 4 yıl önce kayısının, kayısı üreticisinin sorunlarını anlatıyordum; 4 yıl sonra da aynı dertler, maalesef, katlanarak devam ediyor. Bugün, Malatya'daki üretici zenginleşmedi, yoksullaştı. Bugün, Malatya'daki üreticinin borcu daha yüksek. Bugün, Malatya'daki üretici, maalesef, çocuğuna okul kıyafeti alamıyor, oğlunu evlendiremiyor.” ifadelerini kullandı.

YILDIZ’I İSTİFAYA DAVET ETTİ

Ağbaba, Türkiye çapında yaşanan elektrik kesintilerine de değindi. Ağbaba, “Ülkenin birçok ilinde elektrik kesik ve hükümetten, bakandan çıt çıkmıyor. Türkiye'nin neredeyse enerjisi bitti, Enerji Bakanı açıklama yapmıyor. Geçtiğimiz günlerde Kocaeli'nde bir Japon mühendis sadece halat koptuğu için intihar etti. Meclis'ten çağrı yapıyorum: Eğer Enerji Bakanının birazcık kendisine saygısı varsa, birazcık Türkiye'ye saygısı varsa onurlu bir şekilde istifa etsin.” davetini yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.