Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vekil Kaya: "Çeşme Ve Dikili’ye Mülteci Kampı Kurulmayacak"

AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Türkiye-AB Vize Muafiyeti Süreci ve Geri Kabul Anlaşması ile ilgili "Üstüne basa basa, net bir şekilde ifade ediyorum. Çeşme’de veya Dikili’de bir mülteci kampı kurulmayacak....

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2016 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2016 14:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Türkiye-AB Vize Muafiyeti Süreci ve Geri Kabul Anlaşması ile ilgili "Üstüne basa basa, net bir şekilde ifade ediyorum. Çeşme’de veya Dikili’de bir mülteci kampı kurulmayacak. Bu tür haberler asılsızdır, itibar edilmemesi gerekir" dedi.
AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, katıldığı bir televizyon programında, Türkiye-AB Vize Muafiyeti Süreci ve Geri Kabul Anlaşması süreci kapsamında 4 Nisan’dan itibaren geri kabullerin başlayacağını, geri kabul edilen her Suriyeli için bir Suriyelinin AB’ye gönderileceğini belirtti. Mültecilerin Ege Denizi’nden Yunanistan’a, oradan Avrupa Birliği’nin diğer ülkelerine geçiş yapmak amacıyla İzmir sahillerini kullandığını hatırlatan Kaya, Türkiye’nin yasa dışı göçle etkin bir şekilde mücadelesinin süreceğini söyledi. AB ile varılan mutabakat çerçevesinde, gelen mültecilerin işlemlerinin geri kabul noktalarında yapıldıktan sonra geri gönderme merkezlerine veya kamplara sevk edileceğinin bilgisini veren Kaya, "Kıyı şeridimizdeki ilçelerimizde asla bir geri gönderme merkezi veya kamp olmayacak. Sadece geri kabul noktasında ülkemize geri gönderilen mültecilerin işlemleri yapılacak, bunlar hemen ilgili geri gönderme merkezine veya kampa sevk edilecek. Bu noktada, son günlerde İzmir kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan ’Çeşme ve Dikili’de mülteci kampı yapılıyor’ algısının yanlış olduğunu söylemem gerekir. Üstüne basa basa, net bir şekilde ifade ediyorum. Çeşme’de veya Dikili’de bir mülteci kampı kurulmayacak. Bu tür haberler asılsızdır, itibar edilmemesi gerekir" diye konuştu.
“SUNİ BİR GÜNDEM OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORLAR”
Çeşme ve Dikili’ye mülteci kampı kurulmayacağının ortada olmasına rağmen, bu konuda suni bir gündem çabası içinde olanları hayretle izlediklerini belirten Kaya, "Çeşme ve Dikili’ye mülteci kampı kurulmayacağını, en çok bu konuda suni bir gündem gayreti içerisinde olanlar biliyor. Böyle bir şey yok. Olmayan bir şey üzerinden kamuoyu oluşturma gayreti güdenlerin beyhude çabalarını görüyoruz. Kimse vatandaşlarımıza yanlış beyanda bulunmasın. Ben Hükümeti oluşturan bir partinin mensubu olarak açık ve net bir şekilde ifade ediyorum, Çeşme ve Dikili’ye mülteci kampı kurulmayacak. Bunun da en büyük teminatı biziz" ifadelerini kullandı.
TERÖRE KARŞI BİRLİK VE BERABERLİK ÇAĞRISI
Konuşmasında terörle mücadeleye de değinen Mahmut Atilla Kaya, tek bir terörist kalmayıncaya kadar mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini belirtti. Teröre karşı birlik ve beraberlik çağrısı yapan Kaya şunları söyledi: "Çok net bir şekilde söylüyorum, karşımızda hiçbir insani ve ahlaki değer tanımayan cinayet şebekeleri ve onların destekçileri var. Terör, necip milletimizin bekasını ve devletimizin güvenliğini ilgilendiren çok önemli bir konudur. Devletin yok edilmesi ve milletin parçalanması amacıyla saldırı üstüne saldırı gerçekleştiriyorlar. Bu hainlik, bu ihanet, bu saldırılar ancak birlik ve beraberlikle önlenir. Bizi birbirimize düşürerek gücümüzü zayıflatmak, bin yıllık kardeşliği bozarak bu güzel topraklarda nefret tohumları ekmeye çalışıyorlar. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmemiz gerekiyor. Terörün panzehiri kardeşliktir. Birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi, huzurumuzu ve toplumsal barışımızı bozmaya yönelik bu hain saldırıların amacına ulaşmasına asla izin vermeyeceğiz. Bölücü terör örgütü ve onu destekleyenlerle olan mücadelemiz ne pahasına olursa olsun, tek bir terörist kalmayıncaya kadar büyük bir kararlılıkla sürdürülecek, şehitlerimizin kanı asla yerde kalmayacaktır."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.