Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Şahin: “Trafik kazaları nedeniyle her yıl 2 tane Yavuz Sultan Selim Köprüsü israf ediyoruz”

İstanbul Valisi Vasip Şahin, TRANSİST 2016 Uluslararası İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı’nın açılışında konuştu. Vali Şahin, trafik kazalarının yıllık maliyetinin 30 milyar Türk lirası olduğunu belirterek “Her yıl 2 tane Yavuz...

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2016 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2016 14:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Valisi Vasip Şahin, TRANSİST 2016 Uluslararası İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı’nın açılışında konuştu. Vali Şahin, trafik kazalarının yıllık maliyetinin 30 milyar Türk lirası olduğunu belirterek “Her yıl 2 tane Yavuz Sultan Selim Köprüsü israf ediyoruz, kaybediyoruz demektir” dedi.
İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen 9’uncusu düzenlenen TRANSİST 2016 Uluslararası İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı’nın açılışı Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in katılımıyla yapıldı. Fuara ayrıca toplu ulaşım endüstrisindeki firmalar, yerel yönetim temsilcileri, altyapı ve planlama firmaları ve çeşitli üniversitelerden çok sayıda akademisyen katıldı. Açılış, mehter takımının gösterisiyle başladı. Ardından protokol konuşmalarının yapıldığı açılışta İstanbul Valisi Vasip Şahin, kazaların sebep olduğu maliyeti açıklayarak her yıl 2 tane Yavuz Sultan Selim Köprüsü yapabilecek paranın bu kazalarla israf edildiğine dikkat çekti.
“Her yıl 2 tane Yavuz Sultan Selim Köprüsü israf ediyoruz”
Trafikte meydana gelen kazaların azaltılabileceğini belirten İstanbul Valisi Vasip Şahin, “Trafikte sürücülere düşen çok önemli görevler var. Ben inanıyorum ki bizler sadece kurallara uyarak trafiğimizi % 30 azaltırız. Türkiye genelinde gün bazında yaklaşık 20 vatandaşımızı trafik kazasında kaybediyoruz. Bu da yılda 7 bin 500 kişi yapıyor. Ayrıca bu gayri safi milli hasılamızın da %1,5’u yani yaklaşık 30 milyar Türk lirasıdır. Bu da her yıl 2 tane Yavuz Sultan Selim Köprüsü israf ediyoruz, kaybediyoruz demektir” dedi.
“Şehri daha aktif kullanabilecek imkanlar verebiliyorsunuz”
Ulaşıma çok ciddi yatırımlar yaptıklarını ifade eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Şu anda elinizdeki telefonlarla toplu taşıma araçlarının nerede olduğunu görebiliyorsunuz. Orada gideceğiniz yere en kısa yolla hangi sistemleri kullanmanız gerektiğini görüyorsunuz. Artık yapılan sistemle bekleme yapmadan istediğiniz yerlere gidebiliyorsunuz. Daha da önemlisi durakta bir engelli olduğu zaman durakta bulunan butona basacak ve otobüs şoförü o durakta engelli olduğunu görebilecek, ona göre dikkat edecek. Şimdi istediğim çalışma ise otobüsler kavşaklara 100 metre kala sinyalizasyon yeşil faza geçsin ve toplu taşımayı bekletmesin transit geçsin. Böylece şehri daha aktif kullanabilecek imkanlar verebiliyorsunuz” diye konuştu.
TRANSİST 2016 Uluslararası İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı 3 Aralık tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.