Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uyuşturucu İle Mücadele Yüksek Kurulu Toplandı

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, uyuşturucu tedavisi görenlerin isimlerinin bildirilmesi zorunluluğunun kaldırılacağını belirtti.Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Başbakanlık Merkez Bina’da gerçekleştirilen Uyuşturucu ile Mücadele...

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2016 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2016 10:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, uyuşturucu tedavisi görenlerin isimlerinin bildirilmesi zorunluluğunun kaldırılacağını belirtti.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Başbakanlık Merkez Bina’da gerçekleştirilen Uyuşturucu ile Mücadele Yüksek Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, uyuşturucu kullananlar için 5 yıl içinde birden fazla denetimli serbestliğin engellendiğini belirterek, uyuşturucu tedavisi görenlerin isimlerinin bildirilmesi zorunluluğunun kaldırılacağını ifade etti.
Kurtulmuş, narkotimlerin 29 ilde uygulamaya geçtiğini anlatarak, madde bağımlısı çocuklar için 17 özel merkezin açıldığını dile getirdi. Bağımlılıkla mücadele projesinin geliştirilmesi için e-öğrenme portalının oluşturulduğunu anlatan Kurtulmuş, uyuşturucu bağımlılığı konusunda 4 milyon 800 bin öğrenciye eğitim verildiğini ifade etti. Kurtulmuş, 191 çağrı numaralı danışma hattının 130 personelle hizmet verdiğini ve şimdiye kadar bu merkeze 60 çağrının geldiğini söyledi. Kurtulmuş, AMATEM yatak sayısının artırıldığına da dikkati çekti. Kurtulmuş, kenevir ekim alanlarının da denetim altına alındığını kaydetti.
Türkiye’nin uyuşturucu ile mücadele konusundaki mücadelesinin önemli bir model olarak benimsendiğini anlatan Kurtulmuş, mücadelenin uyum içinde sürdürülmesinin gelinen nokta bakımından önemli olduğunu ifade etti. Kurtulmuş, "Önümüzdeki günlerde oluşturacağımız iletişim kampanyası ile bunu sosyal sorumluluk kampanyasına dönüştüreceğiz. Bu kadar önemli faaliyetin içende yer almak isteyen STK’ları hayırseverleri bu kampanyanın içine katacağız" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.